Greenpeace

Non-profitorganisatie Greenpeace zet zich nationaal en internationaal in voor het milieu. Zij doen dit door middel van actie’s waarbij geen geweld komt kijken. Ook brengen zij op andere manieren de problemen in ons milieu onder de aandacht. Greenpeace werd in 1971 te Vancouver Canada opgericht maar zetelt onder andere ook in Amsterdam.

Greenpeace in 1971 van start met actie voeren

De Verenigde Staten had plannen om een atoomproef te starten op eiland Amchitka dat voor de kust van Alaska ligt. Daarop  werd actie gevoerd door de Don’t Make A Wave Committee die met kleine bootjes in het gebied van Amchitka voeren. Dit werd dus Greenpace en er volgden veel meer van deze actie’s met betrekking tot het milieu tot aan de dag van vandaag.

Stroomranking laat zien welke energieleveranciers duurzaam zijn

Ook energieleveranciers worden op de korrel genomen door Greenpeace want energieleveranciers die grijze stroom leveren vervuilen hiermee ons klimaat aldus de organisatie. De organisatie probeert bedrijven en leveranciers dan ook aan te sporen om over te stappen naar het leveren en opwekken van groene schone stroom. Gezamenlijk met de Consumentenbond, Natuur & Milieu, en Wise presenteren zij elk jaar een groene stroomranglijst ook wel de Stroomranking genoemd. Hierin worden energieleveranciers opgenomen die duurzame energie leveren en welke niet.

Een aantal energieleveranciers zijn het niet eens met de stroomranking en wensen dan ook niet mee te werken aan het onderzoek. De energieleveranciers die volgens de lijst als schoonste uit de bus komen zijn:

  • De Unie
  • Pure Energie
  • Qurrent
  • Vandebron
  • Greenchoice
  • Huismerk energie
  • HVC
  • Eneco

Greenpeace pleit nog altijd voor een schoon en veilig klimaat

Greenpeace is afhankelijk van haar donateurs waarvan de Nationale Postcode Loterij er één van is. De doelen van Greenpeace zijn divers zij ondersteunen naast schone energie ook doelen zoals: sterke bebossing dus proberen zij het kappen van tropische regenwouden te voorkomen. Leven oceanen waarbij 40% uitgeroepen zou moeten worden tot zeereservaat. Duurzame landbouw waarbij er producten worden verkocht die het milieu ontzien en geen bedreiging zijn.

Plaats een reactie