Groene energie

groene energieGroene energie is het tegenovergestelde van grijze energie. Groene energie is geproduceerd uit duurzame bronnen zoals de zon, de wind, en water. Deze zogenaamde groene energie bronnen zijn in principe onuitputtelijk, immers de zon schijnt nagenoeg iedere dag. En wij in Nederland kunnen voldoende profiteren van de wind. Deze duurzame energie komt ons zelf en ons leefklimaat ten goede. In tegenstelling tot onze grijze en vervuilende energie.

Nederland heeft als doelstelling om in de toekomst steeds meer duurzame energie te gaan produceren. Zodat we de productie van grijze energie gaan reduceren tot uiteindelijk nul. Door zoveel mogelijk schone energie van duurzame energieleveranciers te gebruiken zal de CO2 uitstoot verminderen en daardoor kunnen we langer genieten van een gezond leefklimaat.

Groene energie vergelijken

Welke energie krijgt u nu geleverd? Neemt u al groene energie af? Dan bent u goed bezig. Of bent u een gebruiker van grijze energie? Dan is het wellicht verstandig om eens de tarieven van groene en grijze energie met elkaar te vergelijken op Power.nl. De prijsverschillen tussen groene en grijze energie verschillen niets meer. Dus waarom stapt u niet over op duurzame energie? Met duurzame energie bent u duurzaam bezig en om het geld hoeft u het niet te laten. Bijna alle energiebedrijven bieden diverse groene energie pakketten aan dit zult u ook opmerken wanneer u een energievergelijking maakt. In de meeste gevallen betreft het windenergie wat de energiebedrijven aanbieden, zij wekken deze op in windparken of kopen het in.

Welke soort energie biedt een energiebedrijf aan?

Net als elektrische apparatuur voorzien is van een Energielabel om aan te duiden hoe energiezuinig het apparaat is, zo moeten energiebedrijven ook voorzien zijn van een energielabel. Klik op meer info en bekijk daarna per energiebedrijf het bijbehorende energielabel. Een energiebedrijf is namelijk verplicht de herkomst van zijn energie aan te duiden. Zo kan de energie afkomstig zijn van een waterkrachtcentrale of afkomstig uit biomassabijstook, dit zijn duurzame bronnen. Andere duurzame bronnen zijn restwarmte, zonne-energie en windenergie. In sommige gevallen is groene energie zelfs goedkoper.

Meer dan 50% heeft al een groen energiecontract

Het merendeel van het aanbod groene energie betreft windenergie. Daarvan is het meeste voorradig en wordt op grote schaal geproduceerd. Energiebedrijven kopen ook vaak windenergie uit het buitenland. Groen is het wel maar weer niet geproduceerd in Nederland. Zorg er in ieder geval voor dat er groene energie uit uw stopcontact komt. Het is altijd beter dan grijze energie. Meer dan de helft van de Nederlanders kiest al voor groene energie.

Kies verstandig en duurzaam

Pas als er voldoende aanbod aan duurzame energie dan kunnen we 100% kiezen voor een groen energieproduct. De vraag is momenteel nog steeds groter dan dat er beschikbaar is. Met uw keuze voor duurzame energiebronnen kan er ook meer geïnvesteerd worden. U kunt ook besluiten zonnepanelen te plaatsen, op die manier wekt u zonnestroom op. Kostbaar is het wel maar het verdient zich na een aantal jaren terug. Bekijk dus het aanbod van alle aanbieders met energie vergelijken en verlaag uw energiekosten ermee.

Plaats een reactie