Grootverbruikers elektriciteit betalen te veel aan netwerkkosten

grootverbruiker elektriciteit

Een grootverbruiker elektriciteit verbruikt nu eenmaal meer dan een kleinverbruiker elektriciteit, maar in de regel blijkt dat een grootverbruiker teveel moet betalen voor de netwerkkosten. De piekbelasting is hoger voor deze groep en ze nemen in de regel niet altijd meer af.

Netwerkkosten worden hoger geschat

In Nederland zijn er ongeveer 60.000 grootverbruikers elektriciteit. Een grootverbruiker elektriciteit valt niet onder de Elektriciteitswet 1998 en wordt daarom ook niet beschermd middels deze wet. Wel mogen zij zelf vrij onderhandelen over hun energieprijzen en daarbijbehorende leveringsvoorwaarden.

Netwerkbeheerder trekt niet aan de bel

Zij krijgen dan ook een energienota iedere maand gebaseerd op hun werkelijke elektriciteit verbruik waar een kleinverbruiker dit achteraf moet betalen. Een netwerkbeheerder werkt met piekbelastingen bij grootverbruikers en deze worden thans aan de ruime kant geschat. De bedrijven die onder het geschatte verbruik blijven krijgen geen melding van de netwerkbeheerder en betalen daardoor overbodige netwerkkosten.

Verlaag uw netwerkkosten

Ondanks dat men niet kan overstappen naar een andere netwerkbeheerder kan de grootverbruiker wel contact zoeken met de netwerkbeheerder en zijn probleem voorleggen. Voor het aangaan van een nieuw contract dient het bedrijf voorwaarden vast te laten leggen met betrekking tot de netwerkkosten. Zoals het verlagen van de netwerkkosten wanneer deze niet overschreden zijn.

Besparen op netwerkkosten is besparen op de energienota

Maak gebruik van het recht als grootverbruiker elektriciteit om te onderhandelen over de netwerkkosten. U wilt namelijk niet onnodig betalen voor de piekbelasting wanneer u daar niet boven komt. Houdt uw zakelijke energienota in de gaten en reduceer zoveel mogelijk alle kosten.

Bron:Persberichten