Guardian Media Group stopt met beleggen in energie uit fossiele bronnen

kolen

Het grootste investeringsfonds dat de afgelopen jaren belegde in aandelen uit fossiele brandstoffen, heeft besloten om haar investeringen ter waarde van 800 miljoen pond terug te trekken. De krant wil de strijd steunen tegen klimaatverandering en de beslissing is zakelijk gezien een stap naar een duurzame toekomst.

Gehoor gegeven aan strijd tegen vervuilende energie

Actiegroepen en milieu organisatie’s drongen erop aan bij de Guardian om hun beleggingen te stoppen in de vervuilende olie en kolensector. De beleggingen brachten steeds minder op, en het bedrijf constateerde dat beleggingen in duurzame energie meer winsten opbrengen.

Meer grote bedrijven trekken investeringen terug

Het bedrijf heeft te kampen met verliezen, maar heeft het voordeel dat het veel vaste lezers heeft voor haar krant. The Guardian volgt met deze beslissing de zelfde trend als de Rockefellers die vorig jaar al hun investeringen uit de olie-industrie terugtrokken, de rijke familie investeert nu haar geld in duurzame energie.

Op dit moment heeft The Guardian 20 miljoen aan beleggingen in fossiele energie. Shell ondervind met deze beslissingen daarentegen weinig hinder, maar vertrouwen op meer hedgefondsen die willen investeren in de olie-industrie.

Bron: Volkskrant