Handige bespaartips voor in en om het huis

loep

 • Maak uw huis energiezuiniger: dat betekent zorg dat uw huis beter geïsoleerd is, zodat de warmte niet kan ontsnappen via kieren en gaten. Denk hierbij aan isolatie materiaal voor uw muren en ramen.

 

 • Check uw cv-ketel: is deze verouderd? bekijk dan eens de mogelijkheden voor een nieuwe cv-ketel deze kunt u huren of kopen. Gelang naar de inhoud van uw portemonnee kijken. Belangrijk is ook de locatie van uw cv-ketel hoe verder deze vanaf uw douche of keuken staat, hoe langer het vervoersproces van warm water duurt.

 

 • Bij aanschaf van nieuwe huishoudelijke producten geldt het energielabel, deze is belangrijk om mee te nemen in uw aankoop. Veel goedkopere apparaten zijn niet altijd energiezuinig, u kunt beter iets meer betalen voor die nieuwe koelkast of wasmachine zodat u op jaarbasis weer kunt besparen op uw energiekosten.

 

 • De standby knop op uw apparaten zorgt ook voor ongemerkt energieverbruik, zet ze in dit geval gewoon helemaal uit. Denk aan uw pc, televisie, of radio.

 

 • Het lijkt klein: maar uw lampen in de woning nemen ook stroom, vervang deze voor spaarlampen en ledlampen deze verbruiken 80% minder dan de gewone gloeilamp.

 

 • Goed ventileren is ook belangrijk: veel mensen laten ramen en deuren goed dicht om de warmte niet te laten ontsnappen: logisch maar ventilatie is ook zeer belangrijk, en beter dan een muffe ruimte en de luchtvochtigheid zorgt ook dat het langer duurt om uw woonkamer of vertrek te verwarmen.

 

 • Wacht net zolang tot de wasmand vol is: een halve wasmachine die draait is ook verspilling van water en elektriciteit. Bekend is natuurlijk het gebruik van de wasdroger wanneer u kans ziet om uw was op te kunnen hangen, is dit alleen maar beter voor uw energiebesparing! Aan de lucht drogen is gratis en een wasdroger niet!

 

 • Er zijn energiemeters te koop die het stroomverbruik van uw apparaten meet, bij gebruik ziet u meteen welk apparaat het meeste aan elektriciteit verbruikt.

 

 • Stap over op duurzame energie in de vorm van zonnepanelen bijvoorbeeld: u wekt uw eigen stroom  duurzaam op en verdient er ook nog eens aan.

 

 • Vergelijk alle tarieven van de energieleveranciers: twee keer per jaar wijzigen de tarieven en er is altijd wel een aanbieding die goedkoper is dan uw huidige product: vergelijken is besparen.

 

 • U kunt uw tarieven vastzetten: Maar doe dit voor de duur van één jaar, zo profiteert u ieder jaar van hoge welkomstkortingen! Cadeau’s zijn leuk maar er zitten altijd addertjes onder het gras: u betaalt uw ”cadeau” terug in de energieprijs. Met het geld dat uw bespaart wanneer u voor de welkomstpremie kiest kunt u zelf uw eigen cadeau aanschaffen.

 

 • Let ook op uw waterverbruik ook de kosten hiervan zijn verhoogd: lang douchen is lekker, maar u verspild hiermee enorm veel water.

 

 • Batterijen ze zijn er in alle maten, maar ook hier kunt u besparen: schaf een NiMH batterij aan die werkt op zelfontlading en houden de lading langer vast. Gooi niet meteen uw batterij weg u kunt het restje wat zich erin bevind nog gebruiken voor apparaten die minder nodig hebben zoals uw zaklamp of wekker.

 

 • Om nog meer van uw energiezuinige koelkast te genieten kunt u ook letten op het invriezen van uw producten: vries niet teveel ineens in: dus vries niet grote hoeveelheden vlees in bijvoorbeeld zo neemt uw vriezer het minste aan stroom in.

 

 • U kunt ook besparen op het energieverbruik van uw tv: een grote smart tv is leuk en staat heel mooi: maar 46 inch verbruikt nu eenmaal meer dan een 40 inch. Let gewoon op de kijkafstand die u nodig heeft om comfortabel tv te kunnen kijken. Een LCD en LED tv zijn het zuinigst in gebruik.

 

 • U kunt het zo gek niet bedenken maar ook met uw pc kunt u energie besparen: Pas ten eerste de beeldscherminstellingen aan. Er is verschil in een grote desktop computer en een laptop of notebook, een notebook/laptop verbruikt minder stroom dan zo’n grote computer. U kunt op uw pc of laptop ook kiezen voor een energiezuinige stand, deze kunt u aanpassen in het energiebeheer van uw computer.

 

Enorm veel manieren om te besparen begin vandaag nog!

Er zijn dus ontzettend veel manieren om de bespaartips toe te passen. En met het verbreken van oude gewoonten wordt energie besparen normaal. We kunnen echt wel onze energiekosten verlagen, maar daar moeten we zelf iets voor doen. Zeg nu zelf het is toch een fijn gevoel als u geld terug krijgt van uw energieleverancier? Dat is eigenlijk de beloning voor het besparen in en om huis.

Verlaag uw persoonlijke CO2 uitstoot

Het belangrijkste aspect van besparen is het verlagen van de CO2 uitstoot. Wij huishoudens stootten bij elkaar enorm veel CO2 uit. Daarom is het dus beter om direct gebruik te maken van groene energie. Want grijze energie veroorzaakt ook weer vervuiling. Het gebruik van een energievergelijker helpt u bij het maken van de juiste keuze. Geef uw voorkeur voor duurzame energie maar eens aan. En binnen een minuut ziet u de goedkoopste groene energieleveranciers.

Groene energie vergelijken voor iedereen weggelegd

Tot slot kunt u ten alle tijde besparen op uw energie door meer energie bespaartips te lezen en toe te passen. Door ook de prijzen van energie te vergelijken op EnergieVergelijking.nl kunt u vandaag al fors besparen op uw energierekening. Overstappen is zo gedaan en binnen no time zit u bij een nieuwe energieleverancier.

6.1/10 - (106 stemmen)

1 gedachte over “Handige bespaartips voor in en om het huis”

 1. Bedankt voor deze tips over energiebesparing. Ik ben wel altijd benieuwd hoe duurzaam het is om apparaten te vervangen. Is het verstandig apparaten ‘op’ te maken of is het beter om nieuwe apparaten aan te schaffen? Ikzelf heb recent een nieuwe cv-ketel aangeschaft, dat kost even wat, maar op de lange termijn schijnt dat dan weer te schelen in de kosten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie