Hawaii stelt doelen vast:100% hernieuwbare energie in 2045

hawaii

De gouverneur van Hawaii David Ige heeft een overeenkomst ondertekend waar de staat vastgelegd dat zij in 2045 volledig op 100% hernieuwbare energie gaan draaien. Dus met andere woorden: Over 30 jaar draait het volledige eiland op elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare energie. De mix zal bestaan uit zonne-energie, windenergie en geothermie.

Hawaii produceert 1/5 aan duurzame energie

Momenteel produceert Hawaii ongeveer 21% van zijn elektriciteit duurzaam. Het eiland is afhankelijk van fossiele brandstoffen die worden geimporteerd. Dit maakt elektriciteit op Hawaii ook duurder, dus een overgang naar duurzame energie zou alleen maar beter zijn voor het milieu en voor het kostenplaatje van de inwoners van Hawaii.

Energieprijzen duur op Hawaii door geimporteerde olie

Wanneer Hawaii stopt met het importeren van fossiele brandstoffen dan zijn de energieprijzen ook niet meer afhankelijk van fluctuerende olieprijzen. De overheid wil het liefst sneller de afhankelijkheid verkleinen om de economie gezonder te maken.

Meer opslagtechniek voor duurzame energie creëren

Ook lijken de energieopslagtechnologieën klaar te zijn om te groeien parallel aan de uitbreiding van duurzame energie. Ook de trend in elektrische voertuigen zet zich voort, de elektrische auto’s produceren geen uitlaatgassen, wat weer goed is voor het broeikaseffect. Deze voertuigen hoeven dan alleen maar een duurzame energie opslag te betalen.

Bron:Cleantechnica

Plaats een reactie