Heb jij al een duurzaam energiecontract?

duurzame stroomEen duurzaam energiecontract hebben is beter voor het milieu. En deze hoeft niet duur te zijn. Tien jaar terug was kiezen voor duurzame energie voor consumenten die meer te besteden hadden. Dat is nu niet meer zo, we kunnen nu ook kiezen voor echt duurzame energie en minder betalen. Dat de energiekosten alleen maar duurder worden is een feit. En dat hangt deels samen met de energietransitie. We moeten allemaal onze bijdrage leveren. 

Hoe pak jij het verduurzamen aan?

De bijdrage leveren door minder te verbruiken dat is het belangrijkste. Daarom heeft de overheid ons de Opslag Duurzame Energie opgelegd plus de energiebelasting. Consumenten en bedrijven worden zo aangespoord om het verbruik te verminderen. Als we meer verbruiken moeten we ook meer betalen. Het liefst ziet de overheid ook dat we onze woningen zo renoveren dat ze energiezuiniger zijn. Maar niet iedereen heeft daar genoeg geld voor. Met name huurders zijn afhankelijk van de verhuurder. Het is aan de verhuurder om dergelijke aanpassingen te doen.

Duurzame woningen

Woningbouwverenigingen zijn wel al begonnen met het verduurzamen van de huurwoningen. Zij zijn hiertoe verplicht. De woningbouwverenigingen hebben in 2017 al afgesproken om voor 2050 CO2 neutrale woningen te willen hebben. Daar zijn miljarden voor nodig, dus wordt dit stapsgewijs aangepakt. Elke verbetering zal bijdragen aan de verduurzaming.

Heb jij al een duurzaam energiecontract? Of nog niet?

Hoe groen is jouw energieproduct? Heb je je energiecontract wel eens bekeken? De ene groene stroom is de andere niet. Als jouw energieleverancier puur en alleen energie in Nederland opwekt dan spreek je van echte groene stroom. De meeste consumenten hebben een mix. Een deel grijze en een deel groene energie. En vaak gaat het hier ook om groene energie uit het buitenland. Wil jij nou echt graag jouw steentje bijdragen aan het milieu? Start dan met echte groene energie vergelijken.

Groene stroom uit Nederland kiezen

Onder de categorie duurzaamheid in onze energievergelijker kun je Alle groene stroom uit Nederland aanklikken. Zo weet jij zeker dat onze vergelijker de duurzaamste energie aanbiedingen voor je zoekt. Je kiest waarschijnlijk voor de goedkoopste energieleverancier. Maar dat maakt niet uit, als jouw energiecontract maar echt groen is.

Plaats een reactie