Heeft u een variabel contract?

energieprijzen 2015

Ruim 60% van de consumenten heeft een variabele energie overeenkomst waarbij de energieprijzen per half jaar wijzigen. Recentelijk kwam naar voren dat de variabele tarieven een aantal procent goedkoper worden per 1 juli 2015.

Vergelijk alle energieprijzen vast of variabel

U kunt daarom uw variabele contract eens onder de loep nemen en de energieprijzen met elkaar gaan vergelijken. U kunt zelfs overstappen naar een contract met een vaste prijs waarom? Omdat deze vaste tarieven ook goedkoper worden. Dit geldt dus ook voor de huishoudens die in het bezit zijn van een energie overeenkomst met een vaste looptijd. Vergelijken is weten en besparen.

Stap ieder jaar over voor maximale besparing

De energieleveranciers komen over 2 weken weer met nieuwe energietarieven en gastarieven. Daarom kunt u uw energiecontract er weer bij pakken en bekijken wat dit voor u betekenen kan. De tarieven voor een vast contract bieden ook vele voordelen maar let hierbij op dat u deze aangaat voor een niet al te lange periode. Zo kunt u ieder jaar genieten van de welkomstkortingen die de energiemarkt te bieden heeft.

Uw energieleverancier heeft u waarschijnlijk al laten weten wat de nieuwe energieprijzen per 1 juli 2015 gaan doen, als dit niet het geval is trek dan aan de bel en vraag deze op. Veel mensen blijven uit gemakzucht bij hun eigen energieleverancier omdat het wel zo makkelijk is, maar of het nu ook zo goedkoop is blijft de hamvraag. Vooral wanneer u nog nooit de energie switch heeft gemaakt kan dit zeer lonen voor uw portemonnee.

Energieprijzen worden verhoogd Wat nu?

Wanneer een energieleverancier zijn energietarieven bijvoorbeeld verhoogd kunt u als consument daarin meegaan of weggaan klinkt simpel maar dat is het ook. In geval van een vaste overeenkomst van 3 jaar dan bestaat het risico dat u een overstapboete moet betalen, daarom word ook geadviseerd om een contract van 12 maanden aan te gaan. Dan bent u ieder jaar in de gelegenheid om over te kunnen stappen zonder financiƫle ergernissen achteraf.

Het jammere is dat energieleveranciers alles uit de kast trekken om maar nieuwe klanten aan te kunnen trekken, maar de bestaande trouwe klant krijgt niet zoveel voordeel. Daarom wijzen wij van EnergieVergelijking.nl u er op dat iedere klant of deze nu oud of nieuw is kan profiteren van de nieuwe energie aanbiedingen. Start nu met energie vergelijken en stap vandaag nog over naar de goedkoopste energieleverancier 2015.

 

Plaats een reactie