Het verschil maken met CO2 reductie

Er wordt zoveel over gedebatteerd: De CO2 uitstoot wereldwijd. Maar beseffen we eigenlijk wel hoeveel CO2 we zelf uitstoten in ons huishouden? Door energie en gas te verbruiken doen wij daar eigenlijk keihard aan mee. De verandering van ons klimaat laat ons dan ook zien hoe ernstig het eigenlijk is. De aarde warmt op verschillende plekken flink op, in Nederland merken we dat ook. De voorjaarsbloemen die eerder opkomen bijvoorbeeld en de redelijk milde winters.

Zelf CO2 besparen een goed begin

Heel veel huishoudens staan er dan ook niet bij stil en wat kunnen we er eigenlijk aan doen? Voldoende want elke kilowattuur stroom en gas die wij verbruiken draagt bij aan de CO2 uitstoot. Milieu Centraal heeft verschillende klimaatklappers waarin zij laten zien welk verschil u kunt maken. Doe de klimaatquiz eens en bekijk hoe klimaatbewust u eigenlijk bent.

Hoe bewuster hoe beter

Zelfs door bewust te eten kunt bijdragen aan ons klimaat, u kunt CO2 besparen wanneer u onderweg bent naar uw werk of de supermarkt. Gezamenlijk stootten wij aardig wat CO2 uit. Onderstaand laten we zien hoeveel dit is per jaar.

  • Voeding 5.6 ton CO2
  • Vervoer 5.4 ton CO2
  • Vrije tijd en studie 2.4 ton CO2
  • Kleding 1.2 ton CO2
  • Energie verbruiken thuis 4 ton CO2

Isoleren helpt bij CO2 reductie

Zoals u ziet is dat enorm veel aan CO2 uitstoot en dat gaat allemaal onze atmosfeer in. Ten eerste door uw huis beter te isoleren kunt al besparen op de CO2 uitstoot. Door dakisolatie te plaatsen kunt u 1600 kilo CO2 besparen, en met spouwmuurisolatie nog eens 1600 kilo CO2. De grootste klapper is toch wel het plaatsen van zonnepanelen (15 stuks) daarmee bespaart u maar liefst 1900 kilo CO2 per jaar.

Auto is één van de grootste vervuilers

Wel eens gekeken naar de impact van uw vervoer? Door de trein naar het werk te pakken bespaart u 7700 kilo CO2. En de grootte van uw auto doet er ook toe: hoe kleiner de auto des te minder CO2 uitstoot dit kan 550 kilo CO2 besparen. Met zuinig rijden komt u ook een heel eind verder en bespaart u 290 kilo CO2 per jaar. Kunt u de fiets pakken naar uw werk? Dit scheelt 260 kilo CO2 per jaar. En het is ook nog beter voor uw gezondheid.

Energie besparen dringt CO2 uitstoot flink terug

We hebben wel vaker handige bespaartips gedeeld op EnergieVergelijking.nl maar we onderstrepen het nogmaals: energie besparen levert ook een reductie op van CO2. Het is een kleine moeite om energie te besparen. Veel mensen starten juist met energie besparen om de energierekening te verlagen en dat is goed, maar u verlaagd de CO2 uitstoot er ook mee. Door slechts 5 minuten per keer korter te douchen scheelt het u 190 kilo CO2 per jaar. De was ophangen scheelt nog eens 110 kilo CO2.

Energiekosten 2017/2018 verlagen

Energie besparen en de energierekening verlagen doet men ook met energieprijzen vergelijken. Voor ons is dat de snelste manier om de energiekosten te verlagen. Door te kiezen voor een welkomstkorting betaalt u minder aan de energieleverancier binnen een korte tijd. De goedkoopste energie is in ieder geval altijd binnen bereik. Dus begin uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie