Hoeveel huishoudens in Nederland kiezen voor duurzame energie?

energieRecent werd er meer bekend over het Klimaatakkoord. Nederlandse huishoudens liggen flink achter als het gaat om de afname van duurzame energie ten opzichte van niet-duurzame energie. In veel andere Europese landen is men al verder ontwikkeld op dit gebied. Daarom moet er inhaalslag gemaakt worden en daarvoor betalen we nu de prijs met het Klimaatakkoord.

Ontwikkelingen duurzame energie in Nederland

In de afgelopen drie jaar koos men wel steeds vaker voor duurzame energie. Dat steeg namelijk met twaalf procent over deze jaren. In 2018 koos 33,4 procent van de Nederlanders voor een groen energiecontract. Dat was een lichte stijging van 4,1 procent. Twee derde van de huishoudens kiest dus nog gewoon voor grijze energie.

In de provincie Utrecht kiest men het vaakst voor groene energie. 40 procent van de huishoudens koos hier namelijk voor. In Overijssel kiest men het minst vaak voor duurzame energie: slechts 29,5 procent van de huishoudens heeft hiervoor gekozen.

Lokale leveranciers

Steeds meer huishoudens kiezen wel voor lokale energie. Zo kiezen huishoudens graag voor energie uit eigen land. Soms kunt u zelf de keuze maken voor energie écht uit eigen regio: bijvoorbeeld wanneer er boeren zijn met windmolens in uw nabije omgeving. Energieleveranciers die dit aanbieden, waaronder Vandebron, winnen daardoor ook steeds meer terrein op de energiemarkt.

Duurzame energie hoeft niet duurder te zijn

De vraag naar duurzame energie groeit maar gestaag. Dat heeft er ook mee te maken dat Nederlandse huishoudens denken dat duurzame energie veel duurder is. Toch is dat in de praktijk niet het geval. Vaak zijn de energietarieven zelfs gelijk aan elkaar of kunt u een leuke welkomstkorting krijgen bij een groen energiecontract. Bekijk gerust onze energie aanbiedingen voor leuke én groene energiedeals.

Start direct met energie vergelijken!

Wilt u graag besparen op uw energierekening én kiezen voor groene energie? U kunt hier eenvoudig energie vergelijken en overstappen van energieleverancier. De overstap maken kost u nooit meer dan vijf minuten van uw tijd en daarmee kunt u wel flink besparen. Besparingen lopen uiteen tot wel 500 euro op jaarbasis. Wacht daarom niet langer en stap vandaag nog over naar de goedkoopste energieleverancier.

Plaats een reactie