Hogere energierekening voorkomen ondanks verhoging energiebelasting 2016

Online energiekosten vergelijken en berekenen

Nu gebleken is dat we met zijn allen fors meer gaan betalen voor het gebruik van ons gas is het wel zo verstandig om een hogere energierekening te voorkomen. Sinds 1 januari is de energiebelasting op gas namelijk met 32% verhoogd.

Energiebelasting gooit roet in het eten

Voor huishoudens betekent dit dat zij op jaarbasis zo’n €135 extra gaan betalen. Wat wel weer gunstig is voor de portemonnee is de belasting op elektriciteit die gaat juist weer omlaag met 16%. Om zoveel mogelijk de prijsstijgingen te voorkomen doet u er vanaf nu juist goed aan door goed te letten op uw elektriciteitsverbruik en uw gasverbruik. We hebben tot nu een redelijk milde winter achter de rug, maar de winter is nog niet voorbij.

Spaar gas uit door te minderen

Dit gezegd hebbende betekent dat natuurlijk niet dat u in de kou moet gaan zitten. Maar u kunt met kleine tips uw gasverbruik wel temperen. Wanneer u zich ervan bewust bent dat u niet teveel gas moet verspillen wanneer u geniet van een warme douche dan kunt u op dat punt al besparen op uw gasverbruik. Ook het bijstellen van de thermosstaat met een graadje naar beneden zorgt voor een enorme besparing.

Bekijk en vergelijk energierekening

We verbruiken in de winter nu eenmaal meer gas om onze woning lekker warm te houden. Maar als u roekeloos omgaat met het gasverbruik zult u dat ook merken aan uw energierekening. Blijf de aanbiedingen energie ook in de gaten houden, en leg u niet te lang vast bij één energieleverancier. Door uw energierekening weer opnieuw te gaan vergelijken zult u in die berekening zien waar u terecht kunt voor de goedkoopste energie en gas.

Energie vergelijk maken met EnergieVergelijking.nl

Begin daarom alvast met een energie vergelijk en kies voor het goedkoopste energieproduct. De energieprijzen 2016 zijn weer veranderd net als de gasprijzen voor 2016. De besparing kan flink oplopen vooral wanneer u nog altijd bij uw traditionele energiebedrijf zit. Dit kan vanaf €100 tot en met ruim €600 per jaar schelen op uw energierekening. Zelf een energieleverancier kiezen is eenvoudig en wel zo fijn.

Plaats een reactie