Hogere transporttarieven in 2020

We krijgen te maken met hogere transporttarieven in 2020. Dit heeft TenneT berekend. Dit heeft vooral te maken met de toename van het gebruik van het hoogspanningsnet. Consumenten zien hiermee hun energierekening stijgen met gemiddeld 13 euro op jaarbasis. Alleen zullen huishoudens dat volgend jaar nog niet direct merken. Dat komt omdat de tarieven eerst voor rekening komen van de netbeheerders. Zij zullen deze stapsgewijs over een periode van twee jaar in rekening gaan brengen.

Hogere transporttarieven in 2020 vooral voor bedrijven

TenneT dient de extra inkomsten die zij verdienden met de veilingen te gebruiken. Waardoor de stijging voor eerst beperkt blijft. Desalniettemin zal de eindgebruiker hier wel wat van gaan merken. De energiekosten stijgen immers al een paar jaar. Gas wordt duurder en stroom weer goedkoper. Door gas duurder te maken hoopt de overheid dat het een stimulans is om te investeren in energiebesparende maatregelingen. Niet ieder huishouden staat hier voor open.

Zonnepanelen komen door hogere energiekosten weer in beeld

Als de overheid kosten verhoogd hebben consumenten daar helaas weinig invloed op. En energiebesparende maatregelingen zijn niet goedkoop. Daarom komen zonnepanelen wel weer in beeld. De investering daarin is relatief goedkoop. Op die wijze is men minder afhankelijk van hogere tarieven. En met zonnepanelen kan de consument weer een terugleververgoeding ontvangen. Probeer in welk geval dan ook om de energie en gastarieven elk jaar te vergelijken. Op die manier kan men juist wel besparen.

Meer besparen heeft u in de hand

Meer energie en gas besparen kan thuis nog altijd. Want een aantal simpele handelingen kan de energierekening al verlagen. Zij het met een graadje lager op de thermostaat. Of iets minder lang douchen. Ventileren blijft natuurlijk altijd van belang. Want des te meer vocht zich bevind in de woning des te meer gas is er nodig om dit te verwarmen. Zet dus elke dag uw raam een half uurtje open. Zo kan er verse lucht binnenkomen. Droge lucht laat zich namelijk beter verwarmen.

Voorkom stijgende energiekosten

Besparen op de energierekening blijft altijd een dingetje. Het is al vervelend genoeg dat de energiekosten alsmaar stijgen. Er komen altijd nieuwe energie aanbiedingen voorbij. Dat betekent dus dat er op uw voorschotnota bespaart kan worden. Laat het vooral niet na om nog eens te starten met energie vergelijken. U hoeft niet pers├ę over te stappen, maar als u dan toch een goedkopere deal weet te vinden. Dan kunt u zelf beslissen of u overstapt of niet.

 

 

Plaats een reactie