Huidige slimme meter werkt bezuinigen niet in de hand

stroomprijzen 2016Toen de overheid besloot om stapsgewijs de slimme meter bij alle Nederlandse huishoudens te installeren was de achterliggende gedachte: Een flinke energiebesparing. Maar uit onderzoek blijkt dat heel veel huishoudens niet anders met hun energieverbruik omgaan nu de slimme meter er is.

Energieleverancier ontvangt met slimme meter automatisch de meterstanden

De meterstanden worden nu wel automatisch vastgelegd en verzonden aan de energieleverancier. Dit gebeurt eens in de twee maanden waarop de energieleverancier ook weer een overzicht maakt van het daadwerkelijke energie en gasverbruik. Met dit overzicht kan de consument zijn verbruik inzien en deze data gebruiken om te besparen. Deze extra service moet het bezuinigen op het energieverbruik aanwakkeren.

Consument amper bezig met energieverbruik ondanks slimme meter

Toch letten veel huishoudens niet op hun verbruik want de energieleverancier stuurt dan wel een overzicht van het verbruik, maar er word amper iets mee gedaan. Zou de slimme meter zijn voorzien van een display waarop men kan aflezen hoe hoog het verbruik is per dag of per week? Dan zal dit juist aansporen tot het bezuinigen op energie en gas. Het blijkt dat de Britten meer bezuinigen nu ze een slimme meter hebben voorzien van een display.

Energieleveranciers moeten technologie verbeteren

Ook houdt niet elke energieleverancier zich bezig met het opstellen van overzichten met het bijbehorende energieverbruik. Een huishouden die al voornemens is om op zijn verbruik te bezuinigen doet dit het beste door de elektriciteitsmeter en gasmeter voor de duur van een maand of twee maanden in de gaten te houden. Zo wordt het verbruik door de consument zelf geconstateerd en kunnen zij actiever aan de slag met het minderen van elektriciteit en gas.

Bezuinig zelf op uw energieverbruik en bespaar op uw eindafrekening

Bezuinigen op energie en gas is eigenlijk een simpele optel en aftelsom. Door de kachel op een normale manier te laten branden, korter douchen, spaarlampen en de stekkers eruit te halen, behaalt de consument gegarandeerd een rendement. Het rendement laat zich zien aan het einde van het jaar wanneer de eindafrekening word gepresenteerd. Zolang consumenten het voelen in de portemonnee dan alleen is bezuinigen belangrijk.

Hoeveel kunt u besparen op uw energiekosten voor 2017?

Energieverbruik berekenen omdat u inzicht wilt krijgen? Pak uw laatste eindafrekening er dan bij en bekijk hoeveel u kunt besparen ten opzichte van andere energieleveranciers. De goedkoopste zal altijd bovenaan staan. Wie weet is uw verbruik gestegen en wilt u gewoon minder betalen voor uw energiekosten dat kan en mag. Kies voor een nieuw energiecontract en stap gratis over op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie