Ik ga verhuizen: is een spoedaanvraag noodzakelijk?

Gaat u op zeer korte termijn verhuizen en heeft u nog geen nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u zich gelukkig niet zomaar zorgen te maken. Het komt namelijk niet zomaar voor dat u zonder gas en stroom komt te zitten. Een spoedaanvraag is daarom niet altijd noodzakelijk.

Vergelijk energieleveranciers bij een verhuizing

Als u gaat verhuizen, kan het nooit kwaad om opnieuw energieleveranciers te vergelijken. Immers kunt u de gemiddelde energiekosten flink omlaaghalen, door over te stappen van energiemaatschappij. In het geval van een verhuizing, is het wel belangrijk dat u uw oude energiecontract opzegt. U kunt vervolgens een nieuw contract op uw nieuwe adres aanvragen via onze energievergelijker. Standaard heeft u dan nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn.

Bent u niet op tijd voor het afsluiten van een nieuw energiecontract? Geen probleem: u komt namelijk niet zomaar zonder gas en stroom te zitten. Dit wordt namelijk min of meer als een basisbehoefte in het leven gezien.

Energie via de netbeheerder

De geleverde energie komt via de netbeheerder. Dat is tevens de reden waardoor de energie niet zomaar ‘stopt’. In eerste instantie kan de energie namelijk nog geleverd worden door de netbeheerder. Echter is het wel belangrijk dat u op korte termijn een nieuwe energieleverancier krijgt. De kosten zult u dan vooralsnog moeten voldoen aan de energieleverancier. De netbeheerder rekent vervolgens weer af met de energieleverancier. Sluit daarom direct een nieuw contract af, indien u verhuisd bent naar een nieuw adres.

Let wel op: als het huis al enige tijd heeft leeggestaan, kan het zijn dat het huis volledig is afgesloten van energie. In dat geval is het dan ook belangrijk dat u contact opneemt met uw netbeheerder. Zij kunnen de aansluiting weer aansluiten.

Afsluiting van energie is dus wel degelijk mogelijk

Het kan dus wel degelijk zo zijn dat er geen aansluiting is. Als er namelijk geen energieleverancier op het woonadres bekend is, heeft de netbeheerder de mogelijk om het huishouden af te sluiten. Daarvan wordt u, per brief, van op de hoogte gesteld door de netbeheerder. Vaak geeft de netbeheerder nog wel een bepaalde termijn om zaken op orde te stellen. Binnen die periode zult u dan een nieuw energiecontract moeten afsluiten bij een nieuwe energieleverancier. Bent u niet op tijd? Dan zal de netbeheerder uw aansluiting afsluiten. Daar zitten kosten aan verbonden, welke voor uw rekening komen. Zorg er daarom voor dat u tijdig een nieuw contract afsluit. In sommige gevallen kan een spoedaanvraag dan dus wel noodzakelijk zijn.

Een spoedaanvraag noodzakelijk?

Het kan zijn dat u een spoedaanvraag noodzakelijk is. Mocht dit het geval zijn, dan is het belangrijk dat u per direct contact opneemt met een energieleverancier (naar keuze). U kunt met behulp van dit overzicht: energieleveranciers zonder waarborgsom, precies bekijken welke aanbieders wel of niet een spoedaanvraag bieden.

Kosten contract kunnen hoger uitvallen

In het geval van een spoedaanvraag, kan het zijn dat de kosten hoger uitvallen. U kunt namelijk geen gebruikmaken van scherpe energiedeals. In sommige gevallen dient u bovendien een waarborgsom te betalen.

Probeer daarom altijd tijdig een (nieuw) energiecontract af te sluiten bij een verhuizing. Daarmee voorkomt u veel gedoe. Start direct met energie vergelijken en bespaar ook op uw energielasten.

Plaats een reactie