India gaat investeren in zonnecentrales

logo indiaas geld

India heeft plannen gemaakt om te gaan investeren in zonnecentrales. Op de school Jawahar Navodiya Vidyalya is er een nieuw kooksysteem geinstalleerd dat draait op zonne-energie. Het systeem levert ook warm water. Met het nieuwe kooksysteem scheelt het de school drie gasflessen per dag om op te koken.

Er is 63 mln euro vrijgemaakt om te kunnen investeren in zonne-energie. De Indiaase regering ziet de voordelen van zonne-energie in haar land toenemen. De regio Ladakh bijvoorbeeld is de grootste en meest geschikte regio om zonne-energie te installeren.

Voorheen werden er dieselgeneratoren ingezet voor het verwarmen en koken. Het gebruik van diesel zorgt voor vervuiling en is duur. De capaciteit aan zonne-energie per m2 is 1200 watt. India wil het aandeel zonne-energie in de komende 20 jaar brengen naar een capaciteit van 400.000 megawatt. Er zullen in India verschillende kooksystemen geplaatst worden, dit zal een besparing van €16.000 per jaar opleveren. Met het vergroten van de capaciteit aan zonne-energie zal India enorm bijdragen aan het aandeel duurzame energie.

Plaats een reactie