India’s portfolio in duurzame energie naar 21,100 megawatt in 2020

windenergie

De Indiase overheid heeft haar zinnen gezet om haar geïnstalleerde capaciteit tegen 2020 op 21,100 megawatt te krijgen. Momenteel is het geïnstalleerde vermogen aan duurzame energie 6,700 megawatt. Het aandeel zal grotendeels vermeerderen dankzij zonne-energie.

Ruim 14000 megawatt toevoegen aan energiemix

India heeft een beleid opgesteld waarin zij aangeven dat zij nog eens 14,400 megawatt aan de duurzame energiemix willen toevoegen. Dit moet komen uit privaat samenwerkingen en duurzame energieprojecten. Meer dan 50% zal afkomstig zijn uit de zonne-energie sector. Een extra 5000 megawatt zal afkomstig zijn uit windenergie.

Zonne-energie India word nog goedkoper

Een aanvullende 1000 megawatt zal waarschijnlijk komen uit hydro elektriciteit en biomassa. India verwacht dat de prijzen voor zonne-energie nog meer zullen dalen, en dit moet toekomstige investeerders lokken om te willen investeren. Ook het aandeel in zonnepanelen op daken word gestimuleerd. Zo zal de Indiase overheid ook de bevolking zo veel mogelijk ertoe zetten om te besparen op het energieverbruik.

De overheid heeft bedrijven gedeeltelijk verplicht om duurzame energie op te gaan wekken. India beloofd dat het energietarief voor duurzame energie niet zal stijgen. Het aandeel in thermische energie daarentegen ziet stijgende kosten, terwijl duurzame energie steeds goedkoper word.

Plaats een reactie