Indonesië investeert 38 biljoen in groene energie

energiemix-indonesia

Indonesië wil haar aandeel in groene energie verdubbelen in de komende tien jaar. Ze willen 30.000 megawatt aan elektriciteit gaan genereren uit geothermie, hydro elektriciteit, golf energie en zonne-energie.

Geothermie belangrijkste duurzame bron

Elektriciteit afkomstig uit geothermie zal centraal staan in de plannen van Indonesië. Het land heeft een geschat vermogen in geothermische energie van 29 gigawatt dit staat gelijk aan 40% van de wereld’s totale vermogen aan geothermische reserves. Meer dan 1 gigawatt aan capaciteit is nog in ontwikkeling. De indonesische overheid verwacht zijn ontwikkelingen te versnellen in deze sector.

biljoenen voor groene energie

Aan het eind van 2015 zal er nog eens 5 gigawatt aan geothermische capaciteit bijkomen. De Indonesische overheid kijkt ook naar mogelijkheden om windenergie te kunnen produceren en andere duurzame energie technieken.  Zij hebben toegezegd om meer dan 300 biljoen dollar te gaan investeren waarvan 38 biljoen in duurzame energie zal zijn.

Bosbranden zorgden voor aantasting milieu

Maar Indonesië heeft ook nog een andere kant, ze hebben daarentegen ook meer palmolie en steenkool geëxporteerd meer dan ieder ander land, en de palmolie industrie heeft tropische regenwouden aangetast. Vorig jaar hebben bosbranden 1 biljoen aan schade veroorzaakt dit kwam door de omzetting van turfland voor de landbouw en houtplantages.

Duurzame energie in plaats van steenkool

Sindsdien heeft de Indonesische overheid besloten om van koers te moeten veranderen, met inbegrip van het opleggen van bosconcessies en het stellen van emissie doelstellingen. Om de dominantie van steenkool te kunnen verkleinen moeten er andere duurzame energiebronnen voor in de plaats komen.

Bron:Channelnews

 

Plaats een reactie