Innogy overgenomen door EON

De duurzame tak van Essent, Innogy is overgenomen door EON. Dit maakte NU.nl gisteren bekend. De overname is erg ingewikkeld te noemen. Want EON en RWE ruilen onderling hun aandelen en bezittingen. De constructie is zo in elkaar gezet dat RWE een belangrijk aandeel blijft behouden in Innogy. 

Uitruiling van aandelen en bezittingen

Door de ruiling van aandelen zal RWE dus ook EON aandelen krijgen. Het gaat hierbij wel om een minderheidsbelang van 17%. Beide energiebedrijven willen juist dat EON een grotere rol gaat spelen in de energielevering naar de consument toe. Zodat RWE zich kan focussen op de productie van energie.

Innogy duurzame tak nu grotendeels in handen van EON

Innogy werd in Essent Duitsland opgezet door RWE als duurzame divisie. Innogy levert 23 miljoen klanten gas en stroom. De groene tak van RWE is voornamelijk actief in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar natuurlijk ook in Nederland en België.

RWE in Nederland actief met Essent, Energiedirect en Powerhouse

Het komt er dus op neer dat EON een meerderheidsbelang van 76.8% heeft in Innogy. En andersom heeft RWE een belang van 17% in EON. De Europese toezichthouders moeten de deal nog toetsen. In Nederland zijn Essent en Energiedirect de merken die energie leveren aan huishoudens en bedrijven.

Innogy maakt jaarcijfers bekend

Innogy heeft afgelopen jaar minder winst geboekt maar zijn van plan om hun investeringen te verhogen met 25%. De investeringen worden gebruikt voor offshore windenergie en elektrische auto’s. Voorts heeft EON ook een bod uitgebracht op de overige aandelen van Innogy.

Energie vergelijken

Op Energievergelijking.nl kunt u gratis en en snel energie vergelijken en overstappen. Zodoende kunt u direct zien welke energieleverancier de goedkoopste energie levert. Ga naar onze energievergelijker om een vergelijking van alle aanbieders te maken. Bovendien profiteert u bij ons van aantrekkelijke kortingen!

Plaats een reactie