Innova Energie neemt klanten EnergieFlex over

innova energie neemt klanten EnergieFlex overInnova Energie neemt klanten EnergieFlex over. De curator is dit overeengekomen met de energieleverancier. Dit betekent dat de klanten elders ondergebracht kunnen worden. Als de overname een feit is dan mogen klanten overstappen. Zo moeten bestaande klanten van EnergieFlex hun voorschotnota blijven betalen tot de overname.

Onduidelijk of teveel betaalde bedragen terug komen

Wel is er nog grote onduidelijkheid over de betaalde voorschotbedragen. De curator kan namelijk nog niet zeggen of klanten geld terug kunnen krijgen. Het advies voor nu is om het voorschotbedrag te verlagen. Op die manier voorkomt u dat u teveel geld betaalt waarvan niet zeker is of het terugkomt. Een zelfde situatie deed zich al voor bij eerdere faillissementen van andere energieleveranciers. Go Energy was ook een jong energiebedrijf dat failliet ging in 2008. Veel klanten konden toen fluiten naar hun geld. Ook bij klanten van Orro en Trianel bleven betalingen uit.

Consumentenbond en leden enorm gedupeerd door EnergieFlex

Zo is de Consumentenbond nu één van de grote gedupeerden. Zij hebben namelijk leden ondergebracht bij EnergieFlex. Zij hielden veilingen waarbij EnergieFlex als goedkoopste uit de bus kwam. Op dit moment heeft de Consumentenbond nog circa 5000 leden bij EnergieFlex zitten. De bond zit hier enorm mee in de maag. Want zij vinden dit vervelend en naar voor hun leden.

Energielevering kan tenminste voortgezet worden

EnergieFlex leverde energie en gas aan honderdduizend aansluitingen. Deze klanten zitten nu in onzekerheid over hun tegoeden. Het enige wat voor nu veiliggesteld kon worden is de energielevering. De verwachting is dat de meeste klanten direct gaan opstappen zodra dit mogelijk is. Het bleek eerder al dat EnergieFlex moeite had met het afhandelen van de administratieve taken. De ACM verscherpte daarop het toezicht op de energieleverancier.

Innova Energie neemt klanten EnergieFlex over

Nu Innova energie klanten van EnergieFlex kan overnemen is er iets meer duidelijkheid. Maar een dergelijk faillissement neemt tijd in beslag. Als u in de vervelende situatie verkeerd als klant van EnergieFlex dan mag u binnenkort al overstappen. U zult dan uw voorschotbedrag aan een nieuwe energieleverancier gaan betalen. Bekijk nu alvast uw mogelijkheden met energie vergelijken. Zodra de tijd daar is kunt u vrij overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

 

Plaats een reactie