Zo krijgt u meer inzicht in uw stroomverbruik

Als u wilt besparen op uw energierekening, is het belangrijk dat u uw stroomverbruik goed in de gaten houdt. U kunt dit tegenwoordig gelukkig goed meten. Hoe dat in zijn werk gaat, leest u in dit artikel.

Inzicht in uw stroomverbruik is belangrijk

Als u echt wilt besparen, zult u ook inzicht op uw stroomverbruik moeten hebben. Aan de hand daarvan kunt u namelijk gemakkelijker controleren waar alle stroom naar toe gaat. Zo zal ledverlichting niet al te veel stroom verbruiken, maar een oude koelkast doet dat wel. Als u daar in zicht in hebt, kunt u ook gemakkelijker besparen.

Hoe kan ik mijn stroomverbruik meten?

U kunt uw stroomverbruik op meerdere manieren meten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om iedere dag uw meterstand te noteren. Als u bepaalde dingen in huis doet, kunt u noteren hoeveel stroom dat verbruikt. Wellicht is dat een beetje omslachtig, maar het is wel erg effectief. Gelukkig zijn er ook andere meetinstrumenten, waarbij u veel beter kunt meten wat echt veel stroom verbruikt. Zo kunt u onder andere kiezen voor een kWh-meter of een energiekostenmeter. Een dergelijk apparaatje kunt u aansluiten op uw elektronische apparaat, zodat deze vervolgens gemakkelijk het stroomverbruik afleest.

De slimme meter

Alle woningen worden voorzien van een slimme meter. Met behulp van dit handige apparaatje hoeft u zelf de meterstanden niet meer door te geven. Dat is echter niet het enige voordeel. U krijgt namelijk ook meer inzicht in uw energieverbruik. Met behulp van een app kunt u uw stroomverbruik gemakkelijker in kaart brengen. Iedere dag heeft u weer inzicht op uw verbruik. Zo’n slimme meter kunt u combineren met een slimme thermostaat.

Lees ook: besparen met de slimme thermostaat

Stroomverbruik verlagen

Wilt u graag uw stroomverbruik verlagen? Dan is het belangrijk om te controleren welke apparaten het meeste energie verbruiken. Op basis daarvan kunt u bijvoorbeeld deze vervangen of misschien minder gebruiken.

Nog meer energie besparen?

Wilt u graag nog meer geld besparen? Zorg er dan voor dat u ieder jaar overstapt van energieleverancier. Dat werkt erg eenvoudig. Daarvoor kunt u onze energievergelijker gebruiken. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. Overstappen van energieleverancier duurt slechts enkele minuten en daarmee kunt u al gauw enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen.

Plaats een reactie