Is Eneco Vaste Prijs 1 jaar jouw energiedeal?

Is het zoeken naar een nieuwe energieleverancier weer zover? En weet u niet welke energieleverancier te kiezen? Misschien is Eneco Vaste Prijs 1 jaar jouw energiedeal? U kunt natuurlijk kiezen voor een modelcontract van Eneco dan zit u nergens aan vast en betaalt u voor flexibele tarieven. Maar het biedt geen zekerheid. De tarieven zijn wel variabel maar deze kunnen dus naast dalen ook stijgen. Wel is het voordeel dat u op elk moment kunt opzeggen. In de regel zegt men niet zo gauw zijn energiecontract op. Ze wachten daar vaak een jaar mee. Daarom kunt u Eneco Vaste Prijs 1 jaar overwegen als energiedeal.

Is Eneco Vaste Prijs 1 jaar jouw energiedeal?

De grote vraag is dan: Wat ga ik dan betalen per maand? Dit kan afhankelijk zijn van een aantal factoren. Ten eerste wat verbruikt u per jaar? En hoeveel betaalt u nu? Als we even uitgaan van het standaard verbruik van 3000 kWh en 1450 m3? Dan komt het totale jaarbedrag op €1620,85. Dat zal per maand dan zo’n €154 zijn. Want achteraf krijgt u korting op uw jaarnota. Uiteraard krijgt u groene stroom geleverd. Deze is afkomstig van windmolens uit Europa. Het kan zijn al lezende dat u denkt: Ja maar ik wil direct korting. Dat kan ook, gebruik in dat geval de energievergelijker eens. En bekijk de geboden energiedeals.

Europese groene stroom of Nederlandse groene stroom?

Door het verbruik al van tevoren in te voeren en adres en postcode rekenen wij uit hoeveel de goedkoopste kost. Gaat u voor extra duurzaam? Dus echt groene stroom dat bij ons in Nederland is opgewekt? Dikke prima, dan vinkt u dat ook even aan in de energievergelijker. Wij tonen u dan de energiedeals van de duurzame energieleverancier die energie uit Nederland leveren. Deze groene stroom is dan opgewekt met een Nederlandse windmolen bijvoorbeeld.

Voor de één is echte groene stroom een dingetje dus zoeken ze daar ook naar. En dat is toegestaan en alleen maar aan te juichen. Er zijn ook zo ontzettend veel energiedeals te krijgen, dat we soms niet meer weten welke we kiezen moeten. Als een energiecontract gekozen wordt omdat er bezuinigd moet worden, dan kunnen we voor de goedkoopste energieleverancier gaan. Dan vinken we niets aan en laten we de energievergelijker zijn werk doen. De vergelijker kan op een aantal keuzes zoeken. Dit is bedoeld om het u gemakkelijker te maken.

Loopt uw energiecontract bijna ten einde?

Als uw energiecontract bijna verloopt dan kunt u dus al overstappen. Laten we zeggen dat u nog twee maanden heeft voordat de einddatum in zicht is, geef dit aan. De energieleverancier in kwestie waarvoor u gekozen heeft zorgt dan dat uw huidige energiecontract beëindigd wordt. U kunt ook zoeken op looptijden. Dus energiecontracten met looptijden van een jaar, of drie jaar. De meest gekozen looptijd is een jaar. Want als een jaar voorbij vliegt dan kunt u ook weer overstappen. En dat is ideaal want dan kunt u dus ook weer besparen.