Japanse energieleveranciers demonteren kernreactoren

kernenergieramp

In Japan gaan twee energieleveranciers drie kernreactoren die verouderd waren demonteren. Door de ramp met Fukushima is de angst nog steeds groot voor een nieuwe kernramp.

Verouderde kernreactor mag niet meer gebruikt worden

Het bedrijf Kansai Electric Power Co demonteert 2 reactoren uit de Mihama centrale. Deze kernreactoren werd in bedrijf genomen begin jaren 70. Een andere Japanse energieleverancier Japan Atomic Power Co heeft besloten een kernreactor uit haar centrale Tsuruga stil te leggen.

Meerdere Japanse energiebedrijven

Daarop zullen nog eens twee energiebedrijven gaan beslissen over hun kernreactoren. In Japan word de gemiddelde levensduur van 40 jaar aangehouden voor een dergelijke kerncentrale. Dit is korter dan andere landen maar na de kernramp en aardbevingen werd deze regel herzien.

Alles ligt stil in Japan wat kerncentrales betreft

In Japan zijn alle 48 kernreactoren op het moment stilgelegd. Toch zijn er vier momenteel die opnieuw hun reactoren mochten opstarten. Deze vier komen voor in een energieplan die vorig jaar is goedgekeurd. De Japanse Minister vind kernenergie belangrijk voor de energievoorziening die hiermee gestabiliseerd word.

Plaats een reactie