Jouw energiekosten voor de komende winter verlagen

energiekosten winter 2018/2019 verlagenWil je jouw energiekosten voor de komende winter verlagen? Dan kun je het beste nu al in actie komen. We weten aan de hand van het weerbericht dat het kouder gaat worden. Logischerwijs wordt de verwarming dan aangezet. Als je rekening houdt met de standaard temperatuur dan kun je grip houden op jouw energiekosten. De standaard temperatuur is in dit geval 20 graden. Zo is het behaaglijk warm en hoef je geen kou te lijden. 

Een slimme meter die gebruik maakt van piek en daluren

Veel huishoudens zijn al in het bezit van een slimme meter, en daarbij wordt er automatisch gebruik gemaakt van de piek en daluren. Je kunt jouw wasmachine zo instellen dat deze tijdens de nachtelijke uren een wasje draait. Ook kun je iets na 23:00 de wasmachine en wasdroger aanzetten. Want vanaf dit tijdstip tot en met 07:00 de volgende ochtend geldt het daltarief. Gas gebruiken is een dure aangelegenheid. Dus zet de thermostaat het liefst zo laat mogelijk aan. Gelukkig hebben we niet te maken met Siberische temperaturen.

Een dik vest en een dikke sprei helpen enorm

Dus trek gewoon een extra dik vest aan en leg een dikke sprei op de bank. Zo hoef jij geen kou te lijden en de verwarming hoeft ook niet hoger gezet te worden. Meestal wordt de verwarming aangezet wanneer we thuiskomen vanuit ons werk. Wacht in dat geval gewoon even. En zet de thermostaat ook tijdig weer uit. Dat wil zeggen ongeveer een uur voordat je gaat slapen. De warmte blijft echt nog wel even hangen. Heb jij een thermostaat die instelbaar is? Programmeer de thermostaat dan op vooraf ingestelde tijden.

Ben je in het bezit van een slimme thermostaat? Nog beter want daarmee kun je je gasverbruik besturen. En de slimme thermostaat meet het gasverbruik en kan zich aanpassen aan je gewoonten. Sluit je hem aan op jouw smartphone dan kun je de thermostaat al aanzetten op afstand. Het kan namelijk voorkomen dat je eerder naar huis kunt. Dan is het vooraf verwarmen wel zo handig.

De gaskosten verlagen

Zo wordt er nooit teveel verbruikt en daarmee verlaag je de gaskosten aanzienlijk. Tocht het veel in huis? Schaf dan tochtstrippen aan, deze hoeven niet veel te kosten. Sluit ook altijd de deuren. Hiermee gaat er geen warmte verloren. Het klinkt raar maar zet s’nachts de ramen op een kiertje, zo houdt je de luchtvochtigheid in balans. Een woning die vochtig is heeft langer nodig om warm te worden. Onze eindafrekening valt hoger uit door het gasverbruik. Het gebruiken van stroom kost nu eenmaal minder. Dus let vooral op hoe je gas verbruikt. Daar vallen jouw douchebeurten dus ook onder.

Korter douchen heeft een positieve invloed op jouw gasverbruik

Het verkorten van jouw douchebeurten verlagen de gasrekening ook. Dus blijf niet te lang onder de douche staan. Zorg dat je je snel afdroogt en houd een badjas binnen bereik. Zo kun je je snel opwarmen. De gemiddelde energiekosten voor een verbruik van 3500 kilowatuur en 1500 kubieke meter gas zijn circa €1850 per jaar. En het is begrijpelijk dat je de radiator in de badkamer wilt gebruiken. Maar stel jezelf de vraag: Hoelang verblijf je in de badkamer? Is het dan nodig om deze radiator te gebruiken? De beste manier om de gaskosten te verlagen is ook het dichtdraaien van bepaalde radiatoren.

Welke radiatoren kunnen dichtgedraaid worden?

Gebruik bijvoorbeeld alleen de radiator in de woonkamer. Zo hoeft er ook niet onnodig gas vervoerd te worden naar andere ruimten. Ben je daar niet langer dan tien minuten per dag? Dan hoeven ze ook niet aangezet te worden. De slaapkamers hoeven ook niet verwarmd te worden. Het is zelfs ongezond om in een te warme omgeving te rusten. En we gaan er vanuit dat je een dik dekbed hebt. Daarmee wordt je vanzelf warm.

Jouw energiekosten voor de winter 2018/2019 verlagen

Jouw energiekosten verlagen voor de winter kan ook met een energievergelijking. Dan zoek je gewoon naar een goedkopere energieleverancier dan je nu hebt. Onze energievergelijker laat duidelijk zien wie de goedkoopste energieleverancier is. Eenmaal een keuze gemaakt? Dikke prima want zo pak je ook nog een flinke welkomstkorting mee. De ervaring leert dat deze al gauw €250 per jaar oplevert.

Plaats een reactie