Hoe kan ik een aankoop aan de deur (colportage) annuleren?

U heeft een wettelijke bedenktijd (afkoelperiode) van veertien dagen, binnen deze veertien dagen vanaf het moment dat het contract is afgesloten kunt u dit contract annuleren. De colporteur/verkoper is verplicht om uw contract aan te melden bij de kamer van koophandel wanneer dit niet gebeurt dan is het contract ongeldig. Breng ook meteen uw energieleverancier op de hoogte dat u niet wenst over te stappen. Tevens is het verstandig om de nieuwe energieleverancier een aangetekende brief te sturen waarin u aangeeft dat u het nieuwe energiecontract wilt annuleren. Hoort u niets van deze annulering? Trek dan meteen aan de bel en geef aan dat u de brief met de annulering aangetekend heeft verstuurd.

Laat u niet overrompelen met een energiecontract aan de deur

Wanneer uw energieleverancier op de hoogte is van de annulering dan zullen zij een eventuele overstap tegenhouden. Er is dan namelijk nadat u gebeld heeft een notitie in het systeem gemaakt. Veel consumenten voelen zich dan ook overrompeld door een verkoper aan de deur waardoor ze toch maar kiezen voor een energiecontract. Wat de verkoper u ook wijsmaakt u kunt er altijd vanaf mits u dit binnen deze 14 dagen kenbaar maakt. Deze verkoper moet uiteraard ook zijn werk doen en zal u vertellen dat hij de goedkoopste aanbieding voor u heeft. U kunt het product vergelijken op EnergieVergelijking.nl en dan blijkt meestal dat hun aanbieding helemaal niet zo goedkoop is.

Zelf energie vergelijken levert meer op

De goedkoopste energie aanbiedingen vindt u door zelf een energievergelijking te starten u word hierbij niet gehinderd door een verkoper die u een aanbieding doet. De energieleveranciers die het goedkoopste uit de vergelijking komen staan altijd helemaal bovenaan. U kunt dan rustig de tijd nemen om een energieleverancier uit dat rijtje te kiezen. Is uw oog gevallen op een bepaalde aanbieding? Dan kunt op de website van deze energieleverancier overstappen. De rest word voor u gedaan zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Het mooie van energie vergelijken is toch wel de besparing die het oplevert, met de gemiddelde overstap bespaart u namelijk zo’n €300 tot €400 per jaar. Dus een verkoper aan de deur met dat ”goedkope energiecontract blijkt helemaal niet zo goedkoop te zijn!

 

Plaats een reactie