Kan ik ook overstappen als ik gebruik maak van stadsverwarming?

U kunt dan alleen overstappen met elektriciteit, uw stadsverwarming word geleverd door de regionale netbeheerder, en dit is vastgelegd, de netbeheerder bezit nog altijd een monopolie positie. Een aantal energieleveranciers Nuon, Eneco en Essent verzorgen de warmtelevering in samenwerking met gemeenten en regionale netbeheerders.

Welke provincie’s leveren stadsverwarming?

Dus wanneer u woonachtig bent in de provincie’s: Flevoland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland dan krijgt u dus stadsverwarming geleverd. Niet alle delen van deze provincie’s zijn aangesloten op het warmtenet maar u weet zelf of u deze vorm van stadsverwarming geleverd krijgt. Weet u dit niet in verband met een verhuizing? Doe dan navraag bij uw regionale netbeheerder en/of wooncorporatie.

U bent beschermd door de Warmtewet

U bent sinds 1 januari vorig jaar beschermd dankzij de nieuwe ingevoerde wet: Warmtewet, deze wet zorgt voor bescherming van de consumenten die stadsverwarming/blokverwarming geleverd krijgen. De warmtewet houd energieleveranciers die warmte leveren in de gaten of zij redelijke prijzen vragen voor hun stadsverwarming. De ACM stelt ieder jaar de maximum tarieven vast waar zij zich aan dienen te houden. Lees hier wat de warmtewet inhoud.

Plaats een reactie