Kassa Vara

Kassa is een consumentenprogramma van de VARA en wordt elke zaterdag op de NPO1 uitgezonden. Het programma is een gedeelte van het jaar te zien op tv namelijk vanaf eind augustus tot eind mei. De eerste aflevering van Kassa werd uitgezonden in 1989. Kassa bespreekt in de tv-uitzending allerlei consumentenproblemen waaronder klachten over energieleveranciers.

Energieleveranciers staan in klachten top 3 van Kassa Vara

Het blijkt zelfs dat klachten over energieleveranciers in de Klachten Top 3 voorkomen van het programma. Wanneer men een aflevering gemist heeft zijn deze online terug te zien. Verder houden zij dossiers bij van de klachten die consumenten indienen bij Kassa. Wanneer er een klacht is over een energieleverancier dan kan deze besproken worden in de uitzending op de zaterdag.

Informatie zoeken op de website van Kassa Vara

Zij bespreken onder andere zaken als energie vergelijken en laten de consument zien hoeveel dat kan opleveren, zij geven daarbij allerlei tips waar de consument gericht mee aan de slag kan. Maar Kassa bespreekt ook onderwerpen zoals welke leveranciers groene of grijze stroom leveren. Zo houden zij ook een nieuws archief bij waar zij dagelijks nieuwsberichten op plaatsen. De dagelijkse nieuwsberichten hebben betrekking op verschillende consumentenzaken.

Probleem met energieleverancier?

Niet alleen nieuws over energie dus maar ook nieuws over welke supermarkt het goedkoopste is of welke vergelijkers men kan gebruiken of juist niet voor het vergelijken van hotels. Ook worden er warentesten uitgevoerd waarin bijvoorbeeld sinaasappelsap word getest op smaak of cappuccino. De Belbus van Kassa Vara kan benaderd worden wanneer je een probleem hebt met een bedrijf waarbij je van het kastje naar de muur word gestuurd of er simpelweg gewoon niet uitkomt.

U kunt ook bij de energieleverancier terecht als u zelf een geschil met ze heeft. Maak uw probleem duidelijk in een aangetekende brief. De energieleverancier zal hierop antwoorden en met u tot een oplossing moeten komen. Niet tevreden met de geboden oplossing? Dan kunt u zich nog wenden tot de Geschillencommissie Energie.

1 gedachte over “Kassa Vara”

Plaats een reactie