Kernenergie minder populair in de VS

 

Het aandeel in kernenergie verliest aan populariteit in de Verenigde Staten, uit een recente enquete blijkt dat slechts 51% van de Amerikanen voorstander zijn voor het opwekken van kernenergie, terwijl 43% tegen blijkt te zijn.

Vijf jaar geleden was dat 62%,  in de afgelopen vijf jaar is de steun die werd verleend gedaald met meer dan 10%.

Na de kernenergieramp in Fukushima begon kernenergie uit de gratie te vallen. Sindsdien is er de voorkeur om energie op te wekken uit hernieuwbare energiebronnen meer op de voorgrond komen te staan. Van de Amerikanen is er 79% dat vind dat de nadruk op zonne-energie moet worden gelegd, gevolgd door windenergie met 70%.

Republikeinen en Democraten oneens over kernenergie

De republikeinen zijn nog steeds voor het gebruik van kernenergie in hun energiemix, 47% is voor, tegenover 24% van de Democraten, de partijen blijven het oneens over het gebruik van olie. Ondanks de tegenstrijdigheden blijft de regering Obama kernenergie wel ondersteunen. Obama verstrekte vorig jaar nog leninggarantie’s voor projecten in kernenergie.

Dankzij de beschikbaarheid van het goedkope aardgas en duurzame energie is de verwachting dat het aandeel kernenergie de komende jaren blijft dalen.

 

Plaats een reactie