Kiezen voor een cadeaukaart resulteert in hogere energiekosten

Het komt nog vaak voor dat men bij winkels zoals BCC of de Mediamarkt een cadeaukaart aangeboden krijgt. U moet weten dat kiezen voor een cadeaukaart resulteert in hogere energiekosten. Als u een dergelijke aanbieding voorgeschoteld krijgt dan zijn de tarieven ook hoger. U betaalt namelijk de waarde van uw cadeau terug via de tarieven. Het klinkt natuurlijk aantrekkelijk een cadeaubon van 175 euro, maar u kiest dan automatisch voor een lange overeenkomst.

Ontzeg u zelf niet het recht om jaarlijks over te stappen

U ontzegt u zelf daarmee het recht om over te stappen. Dat zit namelijk zo: U kunt overstappen naar een bepaalde energieleverancier voor zeg maar vijf jaar, dan krijgt u de cadeaubon van 175 euro. Dat houdt in dat uw ‘‘korting” dus 175 euro is bij een vijfjarig energiecontract. U dient de volledige vijf jaren uit te zitten. Overstappen in de tussentijd kan wel, maar dan krijgt u een overstapboete opgelegd. Bij een overeenkomst langer dan twee en half jaar komt dat neer op €250 overstapboete. Het betreft dan een boete van €125 per product.

Voorkom hogere energiekosten door actief te besparen

De energiekosten zullen de komende jaren duurder worden, dus dan denkt u misschien dat een vijfjarig energiecontract verstandig is. In de regel is dit niet zo! U zult altijd nog weten te besparen omdat er altijd goedkopere energie aanbiedingen zijn. Energieleveranciers willen namelijk nieuwe klanten en die krijgen ze niet door met dure tarieven te strooien. Snel energie besparen kunt u ook door gewoon op uw verbruik te letten. Ga aandachtiger met het verbruik van warm water om. Laat uw kraan met warm water niet meer onnodig lang lopen. Voor een schone vaat heeft u uiteraard warm water nodig. Maar u kunt de vaat voorspoelen met koud water en het vervolgens in een teiltje met warm water afwassen.

Time uw douchebeurten en bespaar gas

Het is u al bekend dat korter douchen geld oplevert. En dat is ook echt zo. Zet de alarmklok op uw telefoon op vijf minuten als u gaat douchen, of koop een douchetimer. Een thermostaatkraan is ook geen overbodige luxe, deze zorgt ervoor dat uw water sneller op temperatuur komt. En een waterbesparende douchekop hoeft ook geen vermogen te kosten, maar het plaatsen ervan scheelt u wel flink wat geld. En als u de financiële middelen heeft, schaf een zonneboiler aan deze helpt u uw warm water verbruik met 50% te reduceren.

Warm water is dus kostbaar ga hier dan ook voorzichtig mee om. Alles wat kostbaar behoeft een voorzichtige aanpak. Dit geldt ook voor uw verwarming. Deze kosten kunnen ook enorm oplopen als u niet oplet. We hebben hier al vaker over geschreven dat is waar, maar het blijft belangrijk. Want als u bespaart met douchen en uw verwarming dan verlaagt u uw energiekosten aanzienlijk. Het kan zo €150 op jaarbasis schelen. Idem dito met uw stroomverbruik, het gebruiken van stroom kost minder dat wel. Maar door ook actief te gaan letten op hoe u met stroom omgaat bespaart u ook.

Jaarlijks energie vergelijken levert altijd lagere energiekosten op

Dus door te besparen op stroom en gas kan uw voorschotbedrag met circa €20 per maand omlaag. Dat is echt wel haalbaar. En eigenlijk ook een leuke uitdaging. En als u daarnaast ook elk jaar weer begint met energie vergelijken dan bespaart u nog meer. Zoals u ziet kunt u met een paar trucs uw energiekosten verlagen. Daar heeft u geen cadeaukaart voor nodig.

6.4/10 - (126 stemmen)

Plaats een reactie