Kilowatt kW

1000 watt staat gelijk aan één kilowatt en rekensoort in vermogen. Zoals de joule gebruikt word voor aanduiding in energie. Met de kilowatt berekenen we ons elektriciteitsverbruik. Een gemiddeld gezin verbruikt per jaar  3500 kWh. Wij betalen ongeveer 19 eurocent per 1 kWh in 2017. Wanneer u bent begonnen met energie vergelijken dan ziet u onder elektriciteit Per kWh staan. Dit is de kale prijs die u per kilowattuur betaalt.

Kilowatt kosten vergelijken

Als u uw verbruik heeft ingevoerd dan wordt dit vermenigvuldigd met uw verbruik. Zo ziet u de totale kale kosten voor uw elektriciteit. Daar worden nog kosten bij opgeteld en de heffingskorting weer afgetrokken. Ook eventuele kortingen kunnen daar weer vanaf getrokken worden. Onderaan de vergelijking ziet u dan de totaalprijs die u gaat betalen. Kosten voor vastrecht kunnen ook verschillen. Net als de korting die de energieleverancier u biedt.

Bij samenvatting ziet u uw besparing

Bij samenvatting ziet u de totale kosten per jaar. Hiervan zijn alle andere kosten afgetrokken. Dit bedrag kunt u aanhouden tijdens het vergelijken. U kunt de kosten van alle energieleveranciers vergelijken. Ook kunt u uw huidige kosten naast de energievergelijking leggen. Dan ziet u ook hoeveel u nu teveel betaalt. Wel zo handig. Als u klaar bent om te kiezen en over te stappen. Dan kunt u het nieuwe energiecontract aanvragen en de energieleverancier regelt de rest.

Plaats een reactie