Koelen in de schuur?

De schuur of de garage is niet de beste plek voor de koelkast. Echter hebben veel huishoudens een (tweede) koelkast en/of een vrieskist in de schuur. Hoe kunt u toch nog enigszins energiezuinig koelen in de schuur? U leest het in dit artikel.

Ideale omgevingstemperatuur

De meeste koelkasten werken het beste bij een temperatuur tussen 16 en 30 graden Celsius. Als u uw koelkast in de schuur heeft staan, en het is buiten koud, is deze ruimte natuurlijk ook koud. Dat heeft geen goede impact op uw koelkast. Daarmee gaat het apparaat ook minder lang mee en bovendien kan het een flinke energievreter worden. Heeft u een oude koelkast in de schuur staan? Dan kunt u echt rekenen op een fors energieverbruik. Het is daarom raadzaam om één grote koelkast te kopen voor in de keuken. Dan kunt u de oude uit de schuur weghalen. Op termijn haalt u dat er zeker weer uit.

Klimaatklasse

Wilt u toch graag een koelkast in uw schuur hebben staan? Dan is het raadzaam dat u kijkt naar de klimaatklasse. Er zijn namelijk wel degelijk koelkasten die geschikt zijn voor lagere temperaturen. Zo zijn er bijvoorbeeld koelkasten met de klasse SN. Deze blijven ook goed werken bij temperaturen van 10 tot 32 graden Celsius.

Als alternatief kunt u ook nog kijken naar een buitenkoelkast. Deze heeft klimaatklassen van uitersten. Condens blijft echter altijd een hardnekkig gevaar voor de elektrische onderdelen van uw koelkast.

Winterperiode

Wilt u graag koelen in de schuur? Zorg ervoor dat uw koelkast alleen aanstaat in de zomermaanden. In de wintermaanden blijft de koelkast namelijk vaak nog wel goed functioneren, omdat het immers koud is. Een winterschakelaar kan daarbij helpen. Dat houdt de koelkast min of meer een beetje voor de gek – maar het blijft goed functioneren! Daarmee kunt u vooralsnog koelen in de schuur tijdens de wintermaanden, maar wel bespaart u voldoende energie.

Het beste alternatief

Het beste alternatief blijft echter één koelkast! Kies gewoonweg voor een grotere koelkast in de keuken en vermijd een tweede koelkast. Twee koelkasten verbruiken altijd meer energie dan één grote!

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag minder besteden aan uw energierekening? Start dan direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Via onze handige energievergelijker kunt u erg eenvoudig verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Dat werkt erg praktisch: u voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan wordt er berekend welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan.

Plaats een reactie