Wat kost een enkele of dubbele energiemeter?

Eenmalig een bedrag voor de installatie van de enkele of dubbele meter, tevens word de prijs van de meterhuur aangepast. Voor het juiste bedrag neemt u hiervoor contact op met uw energieleverancier. U betaalt ook meter huur. Dit bedrag is inbegrepen in het zogenaamde vastrecht. Vastrecht is overigens niets anders dan abonnementskosten. De tarieven van het huren van de energiemeter vind u in onze energie vergelijking.

Tot 30 euro per maand

Doorgaans is het maandelijks bedrag ongeveer 3 euro voor het meten van stroom en nog eens 3 euro voor het meten van gas. Dus 6 euro per maand. De tarieven voor het huren van de energiemeter kan oplopen tot wel 15 euro per product. Dus 15 euro voor het meten van stroom en 15 euro voor het meten van gas. Dus 30 euro per maand(!). Het loont dus om de prijzen te vergelijken.

Inkoopsprijs

Veel energiebedrijven bieden u stroom en gas aan tegen inkoopsprijs. Ze zeggen dat ze niet willen verdienen op het verbruik van de klant. in feite zeggen ze daarmee dat ze willen verdienen op het maandelijks te betalen vastrecht, oftewel meterhuur.
Een energiebedrijf dat niet wil verdienen op uw energieverbruik, kan dus best weleens heel duur uitpakken. Zeker als u niet veel energie nodig hebt en dus ook niet verbruikt!

Plaats een reactie