Krijg ik nog stroom en gas als mijn energieleverancier failliet gaat?

Krijg ik nog stroom en gas als mijn energieleverancier failliet gaat? Ja u krijgt dan tijdelijk een noodenergielevering dit proces gaat automatisch. Er is in dat geval een tijdelijke energieleverancier aangesteld door de netbeheerder. Het is aan u de keus of u een contract aangaat bij de tijdelijke energieleverancier , of dat u overstapt naar een andere energieleverancier.

Krijg ik nog stroom en gas als mijn energieleverancier failliet gaat?

Wacht eerst de overgangsperiode af. Deze zal ongeveer veertien dagen duren. U kunt in deze periode dus nog niets doen. Dat betekent ook dat u niet direct kunt opstappen. Uw levering gaat  gewoon door. Van het faillissement van uw energieleverancier merkt u dus amper iets. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een oplossing. Het is voor de energieleverancier in kwestie vervelender dan voor u zelf.

Overgangsperiode voorbij wat kan ik doen?

Is uw energieleverancier failliet gegaan en wilt u zelf de regie in handen houden wat betreft uw energielevering? Start dus snel met energie vergelijken en beslis welke energieleverancier het scherpste aanbod voor u heeft. U heeft nergens omkijken naar. Met de Gratis overstapservice wij regelen de rest. Bij ons krijgt u altijd de beste energie aanbiedingen waardoor u verzekerd bent dat u klant bent bij de goedkoopste stroom en gasleverancier met de laagste tarieven!

Ben ik verplicht om bij de noodleverancier te blijven?

U bent in ieder geval niet verplicht om het aanbod van de noodleverancier aan te nemen. Als u vindt dat u ergens anders beter af bent, dan is dit uw keuze. Het staat elke consument vrij om over te stappen in geval van faillissement van de energieleverancier. Wel met inachtneming van de regels uiteraard. U hoeft ook niet op stel en sprong een keuze te maken, maar doe het wel tijdig.

U ontvangt ter zijner tijd een brief waarin u krijgt te horen wat u precies kunt doen. Als er eventuele bedragen uitgekeerd moeten worden geef dit dan aan. Neem desnoods contact op met het Juridisch loket, of als u ervoor verzekerd bent juridische hulp. De meeste consumenten hebben namelijk een rechtsbijstandsverzekering. Bij een faillissement is de kans aanwezig dat gedupeerden hun geld niet terugkrijgen. Soms zijn de schulden te hoog en moeten andere bedrijven betaald worden.

Daarom geven we aan dat u het beste zich kunt wenden tot het Juridisch loket. U doet er ook goed aan om online direct uw voorschotbedrag te verlagen. Zo houdt u de schade enigszins beperkt.

Plaats een reactie