KringloopEnergie

kringloopenergieWilt u graag meer weten over KringloopEnergie? Op deze pagina leest u meer over deze energiemaatschappij. Zo kunt u hier onder informatie bekijken over duurzaamheid, betaalmethoden en contactgegevens. Tevens kunt u direct overstappen met behulp van onze vergelijkingstool.

Kringloop informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over KringloopEnergie

KringloopEnergie is onderdeel van HVC. Dit bedrijf is gespecialiseerd in duurzaam afvalbeheer. Spullen die niet langer worden gebruikt, worden ingezameld door HVC. Dit gebruikt de organisatie om elektriciteit mee op te wekken. Ook groen gas, compost en warmte zijn producten die ermee kunnen worden gemaakt. HVC is bovendien ook de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar in Nederland.

Het bedrijf wil zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Het afval wordt dan ook goed gescheiden door het bedrijf en men probeert hergebruik zoveel mogelijk te simuleren. De duurzame energie wordt niet alleen opgewekt uit afval (biomassa), maar ook uit zonne- en windenergie.

Actuele tarieven

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van het bedrijf? Dan kunt u simpelweg energie vergelijken met behulp van onze vergelijkingstool. Iedere dag wordt deze handige tool ge-update en daarmee weet u zeker dat dit altijd de actuele tarieven zijn.

Net als de meeste energieleveranciers biedt ook KringloopEnergie een vast en variabel energietarief. Indien u kiest voor een variabel tarief, kiest u voor een contract met onbepaalde looptijd. Met een vast contract kiest u voor een contractperiode van een of drie jaar.

Bent u benieuwd naar de huidige tarieven van KringloopEnergie? Vergelijk deze energiemaatschappij met behulp van de vergelijkingstool:

Duurzame energie

KringloopEnergie levert alleen duurzame energie. Het is daarmee een 100 procent duurzame energieleverancier. De meeste energie komt voort uit biomassa. Dat wordt veelal opgewekt door het afval dat zij zelf ophalen. Daarnaast produceert het bedrijf ook groene stroom middels windmolens en zonnepanelen. De elektriciteit die HVC levert is daarmee 100 procent groen en tevens 100 procent Nederlands.

Enkel- en daltarief

Heeft u een dubbele energiemeter? Dan heeft u de mogelijkheid om het dubbeltarief af te nemen via deze energieleverancier. Dat wil zeggen dat u gedurende de daluren een lager tarief betaalt dan gedurende de normale uren. De daluren gaan op doordeweekse dagen in om 21.00 of 23.00 uur en eindigen om 07.00 uur. Ook in de weekenden en tijdens officiële feestdagen betaalt u het daltarief. Tijdens de resterende uren betaalt u het normaaltarief. Deze is iets hoger het enkeltarief.

Als u vooral gedurende de daluren energie gebruikt, is het verstandig om te kiezen voor het dubbeltarief. De verschillen tussen de normaal- en daluren zijn niet meer zo hoog als ‘vroeger’. Als u écht wilt besparen op uw energielasten, kunt u ook kiezen voor andere energiebesparende maatregelen.

Slimme meter

Voor eind 2020 zullen alle energiemaatschappijen worden voorzien van een slimme meter. Dit digitale apparaatje zal de normale meter vervangen. Met behulp van een slimme meter heeft de energieleverancier de mogelijkheid om de meterstanden op afstand uit te lezen. Dat heeft als voordeel dat u uw meterstanden niet langer hoeft door te geven. Tevens hoeft er geen meteropnemer langs te komen. Ook kunt u met behulp van het slimme apparaatje gemakkelijker besparen op uw energielasten.

Salderingsregeling

Beschikt u thuis over zonnepanelen? Dan wekt u tevens uw eigen energie op en daarmee krijgt u een lagere energierekening. Wekt u zelfs meer op dan dat u verbruikt? Dan kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regeling houdt in dat u energie terug levert aan de energiemaatschappij. U ontvangt dan een vergoeding per prijs kWh.

Slimme thermostaat

Momenteel heeft KringloopEnergie nog geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel kunt u ervoor kiezen om een andere slimme thermostaat te bestellen. Zo kunt u verscheidene universele varianten bestellen via de website van Coolblue.

Met behulp van het apparaatje kunt u namelijk ontzettend gemakkelijk energie besparen. Tevens kunt u verscheidene energiebesparende programma’s instellen. Zo kunt u onder andere instellen dat de verwarming automatisch omlaaggaat wanneer u niet thuis bent. Dat staat ook wel bekend als geofencing. Daarmee leert het apparaatje uw levenswijze kennen. Energie besparen was nog nooit zo gemakkelijk. Binnen een of twee jaar heeft u de kosten van het apparaatje er absoluut weer uit.

Betaalmethoden

U kunt op twee manieren betalen bij deze energieleverancier: per automatische incasso of per overboeking. De termijnnota wordt binnen 14 dagen van de datum van de nota van uw rekening afgeschreven. Dat verschilt dus per klant en is afhankelijk van de aanmelddatum.

Meterstanden doorgeven bij KringloopEnergie

Als u klant bent bij KringloopEnergie, zal de energieleverancier u mogelijk vragen naar uw meterstanden. U kunt de meterstanden doorgeven via MijnKringloopEnergie. Beschikt u echter over een slimme meter? Dan worden de meterstanden op afstand uitgelezen. Bij de volgende situaties wordt er gevraagd naar de meterstanden:

  • Wanneer u overstapt naar KringloopEnergie;
  • Als u gaat verhuizen;
  • Voor de opstelling van de jaar- of eindafrekening.

Uw contract bij KringloopEnergie opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij KringloopEnergie opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Houd er wel rekening mee dat u moet beschikken over een contract met onbepaalde looptijd. Indien u uw contract te vroeg opzegt, zal deze energieleverancier een overstapboete in rekening brengen.

Stapt u over naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u het contract niet zelf op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zal dit namelijk voor u doen.

Een maand opzegtermijn

KringloopEnergie rekent standaard een maand opzegtermijn. Indien u uw contract opzegt of wanneer u overstapt, blijft u daarmee altijd nog een maand klant bij deze energieleverancier.

Overstappen met een boete naar KringloopEnergie?

Als u wilt overstappen naar KringloopEnergie, is het belangrijk dat u pas overstapt op het moment dat u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Deze energieleverancier neemt eventuele overstapboetes namelijk niet over.

Bent u benieuwd naar alle energieleveranciers die boete wel vergoeden? Bekijk dan ons overzicht.

Hoe werkt het overstappen?

Wilt u graag overstappen naar KringloopEnergie? Dan kunt u simpelweg energie vergelijken via onze vergelijkingstool. Indien u alleen voor deze energieleverancier wilt kiezen, kunt u daarop filteren met behulp van de filters. Standaard vergelijkt u ook andere energieleveranciers in het overzicht.

Het is altijd raadzaam om uw postcode + huisnummer in te voeren. Op basis van deze gegevens kan de rekentool bekijken of KringloopEnergie ook daadwerkelijk levert op uw woonadres. Daarnaast kunt u uw verbruik invoeren. Deze twee gegevens worden vervolgens gebruikt om de jaarlijkse kosten mee te berekenen. De goedkoopste pakketten staan standaard bovenaan.

Optioneel kunt u ook nog filteren op andere zaken. Zo kunt u onder andere filteren op duurzaamheid, type contract of type tarief. Als u nadien het geschikte contract hebt gevonden, kunt u het contract simpelweg aanvragen. U voert vervolgens uw gegevens in en daarvan ontvangt u een bevestiging van de energieleverancier naar keuze.

De handige overstapservice

Zodra u de bevestiging van de energieleverancier heeft ontvangen, heeft u standaard nog 14 kalenderdagen bedenktermijn. Dat geldt voor iedere energieleverancier, omdat dit wettelijk zo vastgelegd is. Binnen deze periode kunt u de aanvraag nog kosteloos annuleren. Zodra de bedenktermijn verstreken is, kunt u genieten van de gratis overstapservice. Gedurende de overstapperiode is er maar weinig werk voor u aan de winkel.

U hoeft bijvoorbeeld niet eens meer uw huidige contract op te zeggen. De nieuwe energieleverancier zal dat namelijk voor u doen. Dat betekent geen gedoe meer met officiële opzeggingsbrieven!

Wel wordt er nog gevraagd naar uw meterstanden. De oude leverancier zal deze gegevens gebruiken voor het opstellen van de eindafrekening. Op basis daarvan weet u of u nog moet bijbetalen of dat u geld terugkrijgt. Uw nieuwe energieleverancier gebruikt de energiestanden voor de vaststelling van de termijnbedragen. Dat zijn de maandelijkse voorschotbedragen die u ieder maand betaalt aan de nieuwe energieleverancier.

Waarborgsom voor risicoklanten

Voor iedere nieuwe klant zal KringloopEnergie een kredietwaardigheidscheck laten uitvoeren. Dit is een standaardprocedure die ook geldt voor andere energieleveranciers. De externe partij die deze controle uitvoert, bekijkt simpelweg of u op korte termijn uw rekeningen kunt voldoen. Heeft u in het verleden moeite gehad met het betalen van uw energierekening? Dan kan het zijn dat u negatief uit de test komt. In dat geval kan het bedrijf vragen om een waarborgsom.

De website van het bedrijf geeft niet direct uitsluitsel over de hoogte van deze borgsom. In de algemene voorwaarden kunnen we echter teruglezen dat dit maximaal zes keer het termijnbedrag is. Daarmee is de hoogte persoonsgebonden op basis van uw (geschatte) verbruik.

Bent u benieuwd naar alle energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons overzicht.

Hoe kan ik KringloopEnergie bereiken?

Wilt u graag contact opnemen met KringloopEnergie? Dat kan gelukkig op meerdere manieren. Voordat u contact opneemt met het bedrijf, kunt u ook nog veel gestelde vragen lijst raadplegen. Hierin staan de meest gestelde vragen en antwoorden omschreven. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u telefonisch contact opnemen of per mail.

Op werkdagen is het bedrijf bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur. Hiervoor kunt u het nummer 088 – 64 64 100 bellen (lokaal tarief). Daarnaast kunt u ten alle tijden een mailtje sturen naar klantenservice@kringloopenergie.nl. Tijdens werkdagen kunt u een antwoord verwachten.

De contactgegevens van deze energieleverancier zijn als volgt:

HVC Energie bv
Adres:
Jadestraat 1, 1812 RD Alkmaar
Postadres:
Postbus 9199, 1800 GD Alkmaar
Telefoonnummer:
088 – 64 64 100 (lokaal tarief, werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)
Rekeningnummer:
NL82 INGB 0701 5945 00
KvK-nummer:
37 12 05 16
Btw-nummer:
NL 8150.61.158.B01

Reageren of contact opnemen?

Heeft u nog vragen over KringloopEnergie? Of heeft u vragen over Energievergelijking.nl in het algemeen? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Op werkdagen helpen wij u uiteraard graag met uw vragen. Tevens heeft u de mogelijkheid om hieronder een openbare reactie te plaatsen. Deze reactie wordt door ons gecontroleerd en vervolgens wel of niet goedgekeurd. Na goedkeuring is uw reactie ook te lezen voor andere bezoekers.

Wilt u deze energieleverancier beoordelen? Geef uw stem hieronder aan de hand van een sterrenbeoordeling!

Vergelijk HVC Energie met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Ervaringen lezen of achterlaten over Kringloopenergie? Ga dan naar EnergieErvaringen.nl

Plaats een reactie