Laat je energiecontract niet nodeloos doorlopen

Laat je energiecontract niet nodeloos doorlopen. Dus als de einddatum in zicht is kun jij weer opnieuw energie vergelijken. Stop dus gewoon als je energiecontract afloopt. Het beste wat je kunt doen is vlak voor het  verlopen een nieuw energiecontract kiezen. Je energieleverancier mag jouw contract stilzwijgend verlengen. Maar alleen in een overeenkomst zonder einddatum. Dat houdt in dat je een maand opzegtermijn hebt. Maak gebruik van de kortingen op de energiemarkt. Laat geen geld liggen.

Veel consumenten laten geld liggen

Er zijn nog teveel huishoudens die niet eens elk jaar overstappen. Misschien door drukte, of de gedachte dat het veel gedoe is dat energie vergelijken. Maar niets is minder waar. Met behulp van een energievergelijker leer jij binnen een minuut hoeveel je besparen kunt. Een energieleverancier zal je niet op de hoogte brengen dat je energiecontract bijna verloopt. Soms doen ze dat wel en bieden ze je korting als je blijft. Vaak is de korting niet lonend. Daarom kun je het beste de tarieven maandelijks in de gaten houden.

Laat je energiecontract niet nodeloos doorlopen!

Als je op de hoogte bent van wat de tarieven doen dan zal jij je energiecontract niet laten doorlopen. En waarom zou je ook als je weet dat je ergens anders veel geld kunt besparen? Het punt is dat jij vrij mag kiezen, uiteraard wel wanneer je energiecontract verlopen is. Alles wordt nu eenmaal duurder. En jouw energiekosten behoren daar ook toe. Zorg dus dat je slim vergelijkt en geld overhoud.

Wat is jouw drijfveer wat je energiecontract betreft?

Trap niet in mooie praatjes maar ga zelf op onderzoek uit. Door het maken van een prijsvergelijking zie je wat er mogelijk is. De grootste drijfveer voor overstappers is het verlagen van het maandbedrag. Als dit ook jouw bedoeling is, zoek dan alles goed uit. Wij hebben de totale kosten voor je op een rijtje gezet. Dat maakt het zoeken van een energieleverancier makkelijk. Lastig hoeft het niet te zijn. Als je gewoon de gevraagde informatie invoert zie je direct wie de goedkoopste energieleverancier is.

Denk groen en verbeter het milieu

Houdt ook in gedachten dat de keuze voor duurzame energie beter is. Het klimaat veranderd al jaren en niet ten gunste van ons. Dit komt omdat de mensheid steeds meer CO2 uitstoot veroorzaakt. Daardoor loopt de temperatuur op aarde op met alle gevolgen van dien. Duurzame energie veroorzaakt veel minder schade dan grijze energie dat doet.

De energievergelijker kan zoeken op enkel duurzame energie

Ook aan de keuze voor duurzame energie is gedacht. Deze optie is aan te vinken in de vergelijking. Van Hollandse bodem of uit het buitenland u kiest maar. Maar dat is altijd beter dan het gebruik van grijze energie. De overheid probeert het dan ook zoveel mogelijk te beperken. Dure vervuilende centrales zijn al gesloten. Het feit blijft echt wel dat we nog niet helemaal zonder grijze energie kunnen. Er is gewoonweg nog niet genoeg groene energie voorradig.

Het positieve punt is als jij kiest voor duurzame energie dat je de wereld een stukje beter maakt. In je portemonnee zul je het niet voelen in ieder geval. Er zijn namelijk heel veel groene energie aanbiedingen verkrijgbaar. En dat tegen het zelfde tarief als grijze energie.

 

Plaats een reactie