Lage olieprijzen zorgen voor investeringen in groene energie

fossiele brandstoffen

De alsmaar dalende olieprijzen bedreigen de investeringen in grijze energie volgens VN klimaatchef Christina Figueres. De instabiliteit van de olieprijs moet bedrijven ertoe aanzetten om de investeringen in groene energie te steken.

De fossiele brandstoffen raken uiteindelijk op, en de bronnen voor groene energie zijn oneindig voorradig. En de kostprijs voor grijze energie is nu eenmaal duurder dan de prijs voor groene energie, die is nagenoeg gratis. Er word momenteel een klimaatconferentie in Lima gehouden waar vertegenwoordigers zich hebben aangesloten uit 195 landen.

De onzekere prijzen en schommelingen voor een vat olie moeten de landen stimuleren om sneller over te schakelen op groene energie. Een vat Brent olie doet tegenwoordig 67,83 dollar per vat en dat is het laagste niveau sinds oktober 2009.

Toch zijn er nog vraagtekens en terughoudendheid omdat ondanks dat groene energie gratis is, er wel kosten aan zijn verbonden aan de winning ervan. Dit zou juist één van de voordelen moeten zijn stelt Figueres.

Bron: Groene Courant

Plaats een reactie