Leegstandstarief

Wat is het Leegstandstarief? Stel u heeft een woning waar u niet verblijft omdat deze gerenoveerd moet worden, of te koop staat en u al ergens anders woont. In dat geval geldt het leegstandstarief.  De voorwaarde is dat er ook niks aan energie en gas wordt verbruikt in het pand. Wanneer dat het geval blijkt dan kunt u bij uw huidige energiemaatschappij een leegstandstarief aanvragen.

Waarom leegstandstarief?

U betaalt dan geen voorschotbedrag maar alleen de vaste kosten van de energiemaatschappij. Deze vaste kosten zijn doorlopende kosten dus ondanks dat u geen gebruik maakt van uw energie en gasmeter gaan deze kosten wel door en dat is het leegstandstarief.

Meldt u tijdig aan voor het leegstandstarief

Meldt uw gasmeter en energiemeter tijdig aan voor het leegstandstarief. Want anders sluit uw energiemaatschappij u af van het netwerk en wordt de gas en energielevering niet voortgezet. Houdt er rekening mee dat iedere energiemaatschappij weer andere leegstandstarieven hanteert. Gemiddeld betaalt u ongeveer €18 per meter dus voor een energiemeter en gasmeter komt u op €36 per maand. Er zijn leveranciers die goedkopere leegstandstarieven bieden zoals Greenchoice: €10 voor uw energiemeter en €15 voor uw gasmeter.

Plaats een reactie