Leveringsvergunning EnergieFlex ingetrokken door ACM

De leveringsvergunning van EnergieFlex is ingetrokken door de ACM. Het energiebedrijf verkeert nu in surseance dat is toegewezen door de rechter. Daarom besloot de Autoriteit Consument en Markt daarop de vergunning in te trekken. Bestaande klanten hoeven zich geen zorgen te maken, de energie en gaslevering gaat gewoon door. De levering wordt gegarandeerd door de netbeheerders.

* Het kan zijn dat een andere energieleverancier niet alle klanten kan overnemen, in dat geval worden klanten dus verdeeld over de rest van de energieleveranciers. Mits ze toestemming verlenen.

Energieflex

Klant van EnergieFlex?

Bent u klant van EnergieFlex? Dan hoeft u niets te doen, u ontvangt vanzelf een bericht. Er zal u worden gevraagd of u mee wilt gaan naar de nieuwe leverancier, en anders mag u zelf overstappen. De ACM heeft een overgangsperiode ingesteld die duurt tot 31 oktober. Tot die tijd hoeft u niets te ondernemen. Als er een besluit bekend word gemaakt dan staat het u vrij om op te stappen of mee te gaan naar de andere leverancier.

Het is wel vaker voorgekomen dat een energieleverancier niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen. In 2012 ging energiebedrijf Orro Energy failliet. EnergieFlex wijt de problemen aan de moordende concurrentie en de dure energieprijzen. Het energiebedrijf wilde deze niet geheel doorberekenen aan de klant.

Hoofdsponsor Nijmeegse NEC

EnergieFlex is tevens hoofdsponsor van NEC de Nijmeegse voetbalclub. EnergieFlex is nog maar vier jaar actief op de energiemarkt. En vooral bekend van de prepaid energie, consumenten konden vooraf een tegoed kopen om de energiekosten te betalen. Dit zou achterstand in de energierekening moeten voorkomen. Het bleek ook populair omdat huishoudens hiermee beter inzicht kregen in het verbruik. Wanneer het tegoed bijna op was stuurde EnergieFlex een sms en email om de klant erop te attenderen.

Prepaid energie om energiekosten te drukken

Prepaid energie is welkom voor huishoudens die al een betalingsachterstand hebben. De energiekosten blijken vaak een grote onkostenpost. Het inzicht in het eigen verbruik wordt hiermee gestimuleerd. En wordt er aandachtiger met energie en gas omgegaan. De hoogte van het prepaid tegoed kan zelf gekozen worden. Nu EnergieFlex in surseance van betaling verkeert is er geen andere partij die prepaid energie biedt. Desondanks kunt u natuurlijk zelf het beste op uw energieverbruik letten. Door bezuinigen kunt u al een heel eind komen.

Wilt u graag weten wat de gemiddelde energiekosten bij een ander energiebedrijf zijn? Dan is het maken van een energievergelijking handig. U krijgt dan de keuze uit verschillende energiebedrijven met hun aanbiedingen. Degene waarbij u een stuk minder gaat betalen per maand heeft natuurlijk de voorkeur. Bent u klant van EnergieFlex en wilt u graag welk energiebedrijf na de overgangsperiode een optie kan zijn? Bekijk dat in onze energievergelijker. Zo weet u wat uw optie’s zijn en mag u zelf beslissen of u overstapt of klant wordt bij de vervangende leverancier.

 

Plaats een reactie