Liever een lager maandbedrag of een bedrag ineens?

Wanneer consumenten starten met energie vergelijken dan komen zij allerlei aanbiedingen tegen. Energieleveranciers bieden dan een welkomstpremie of korting aan. Het is van belang om goed te bekijken of deze korting ook in het voorschotbedrag is verwerkt. Het is namelijk zo dat veel energieleveranciers de korting achteraf met de jaarafrekening verrekenen. Dat houdt in dat men achteraf een geldbedrag ontvangt. Het is maar net wat de voorkeur heeft bij een consument.

Een lager maandbedrag gebaseerd op het juiste verbruik

Een leuk bedrag in het vooruitzicht hebben is super natuurlijk. Maar veel consumenten zien liever hun voorschotbedrag echt lager worden. De korting is dan al toegepast en dat is ook wel weer fijn. Bekijk daarom de energie aanbiedingen goed. Lees de voorwaarden goed door en stap over als u echt zeker van uw zaak bent. Wij tonen in de prijsvergelijker de jaarlijkse kosten. Wilt u de verwachte maandkosten weten? Bekijk deze dan goed op de website van de energieleverancier. De meeste energieleveranciers geven dan ook aan, dat uw voorschotbedrag afhangt van uw historische verbruik. Zorg daarom dat u echt het juiste verbruik invult.

Net verhuisd? Controleer dan uw nieuwe voorschotbedrag goed

De energieleverancier in kwestie maakt het voorschotbedrag op, zij gebruiken daarvoor de historische verbruiksgegevens. Bent u onlangs verhuist en houdt de energieleverancier het historische verbruik van de vorige bewoner aan? Neem dan contact op met de energieleverancier om dit recht te zetten. Via uw persoonlijke pagina kunt u uw voorschotbedrag altijd wijzigen.

Welke actietarieven kan ik kiezen?

Het handige aan het vergelijken van alle energieleveranciers is dat u een overzicht krijgt. In dit overzicht komen de meest uiteenlopende kortingen voor. Een actietarief wordt voorgesteld en een aantrekkelijke korting. Als u op aanvragen klikt wordt u doorverwezen naar de pagina van de energieleverancier. Daar kunt u in alle rust de aanbieding bekijken. Er zijn verschillende looptijden waaruit gekozen kan worden. De ervaring leert dat de meeste consumenten voor een 1 jarige looptijd kiezen. Er zijn immers elk jaar nieuwe aanbiedingen verkrijgbaar.

Vergelijk lange en korte energiecontracten met elkaar

Denkt u een goede deal gevonden te hebben? Leg deze dan altijd even naast de rest van de aanbiedingen. Er zijn namelijk ook aanbiedingen bij contracten met een langere looptijd. De korting kan aantrekkelijk lijken. Of dit zo is, kunt u nagaan door deze met de contracten te vergelijken met een kortere looptijd. Als het verschil elkaar niet veel ontloopt, dat wil zeggen de korting is iets hoger? Dan kunt u het beste kiezen voor het contract met de kortste looptijd.

Overstappen en kiezen voor een goedkope energieleverancier

Door alles te vergelijken zult u niet heel veel tijd kwijt zijn. Dit komt omdat wij alle gegevens al hebben ingevuld. Een gedoe is het dus niet om over te stappen. U kunt over het algemeen eenmaal per jaar gratis overstappen mits u meestal kiest voor 1 jarige contracten. Daarom is een goed overzicht ook van belang. De rekensom is al voor u gemaakt, u legt de 1 jarige contracten naast de meerderjarige contracten en vergelijkt het verschil. Degene waar u de hoogste korting en het laagste maandbedrag krijgt is de ideale energieleverancier.

Het uitgangspunt van de consument is zijn energiekosten verlagen. Dit kan met overstappen en door zelf actief te gaan bezuinigen. Want dat laatste daar heeft u zelf het meeste invloed op. Als u zoveel mogelijk energie en gas bezuinigd kan de voorschotnota omlaag. Doet u het goed dan verlaagt u deze met een tientje of twee. En stapt u vervolgens over naar de goedkoopste energieleverancier? Dan verlaagt u de voorschotnota nogmaals.

Plaats een reactie