Loont het om te blijven bij uw huidige energieleverancier?

Nuon blijven loont
U heeft ze vast wel voorbij zien komen de reclame spotjes van energiebedrijf Nuon, bij Nuon blijven loont. Ook andere energiebedrijven behouden natuurlijk het liefst hun bestaande klanten. Maar loont het nu echt om te blijven zitten?. Dat zijn vragen die we vaak krijgen en we proberen het antwoord nader uit te leggen.

Loont het blijven bij de energieleverancier of niet?

De makkelijkste weg is voor de meeste huishoudens om te blijven zitten bij de traditionele energieleverancier zij leveren uw energie en gas iedere maand u betaalt en de voorschotnota is voldaan. Het klinkt simpel maar zo simpel is dat niet. Net als de beloftes die energiebedrijven doen aan consumenten om maar te kiezen voor een langdurig contract. Loop bij de Mediamarkt naar binnen en krijg die ”exclusieve” aanbieding: Een cadeaukaart ter waarde van €175!. Zo die komt binnen dat betekent dat u meteen korting krijgt op de aanschaf van een duur product zoals die televisie die u al zolang op het oog heeft. Een beeldscherm waar u U tegen zegt en Ultra HD ook nog.

Drie jaar lang niet kunnen overstappen dankzij Cadeau kaart

Daar tegenover staat wel: Dat u drie jaar lang bij Essent dient te blijven en een bepaald tarief voor uw energielevering betaalt. In die drie jaar loopt u dus de hoge welkomstkortingen mis!. Deze welkomstkortingen kunnen per jaar zo’n €300 opleveren vermenigvuldigt met 3 jaar is dat €900. Die besparing is dan ook meer dan de instant cadeaukaart van €175. Let wel op dit is natuurlijk een indicatie van de prijs, de exacte prijs hangt van uw energiecontract en het bijbehorende tarief af. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of u vind dat het de moeite loont om voor een dergelijke aanbieding te kiezen. Wat heeft u liever? De volgende maand korting op uw voorschotnota? Of een bedrag ineens? Deze korting is dan ook alleen te besteden bij de Mediamarkt dus veel keuze heeft u eigenlijk niet. Veel consumenten laten zich hierdoor verleiden om achteraf spijt te krijgen van hun beslissing.

Welkomstkorting op energie of op een duur product?

Het is natuurlijk zo dat u zelf kiest wat u de moeite waard vind en welke betekenis lonen voor u heeft. Maar het beste is om niet te ver op de zaken vooruit te lopen en te kiezen voor een welkomstpremie bij een 1 jarig contract. Die korting kunt u ieder jaar weer krijgen als u de moeite neemt om een energie vergelijk te maken. De energieprijzen zullen namelijk niet snel omhoog gaan, er worden steeds weer voorspellingen gedaan met betrekking tot de olieprijzen maar die houden geen stand. Het Internationale Energieagentschap presenteerde recentelijk nog de Medium Term Market Report 2016 en daarin word al gezegd dat we tot en met 2017 met een overaanbod blijven zitten.

Energieprijzen blijven dalen

Ook na 2017 zullen we nog niet te maken krijgen met een stijging van de olieprijzen, dat betekent dus dat de energieprijzen lager worden en stabiliseren. Loont het dan ook de moeite om de energieprijzen vast te leggen? Wij zeggen van niet. We raden u dan ook aan om de energie aanbiedingen ieder jaar weer onder de loep te leggen. Heeft u een unieke aanbieding gevonden? Stap dan gerust over op EnergieVergelijking.nl want overstappen loont juist wel.

Plaats een reactie