Mag een energieleverancier de energieprijzen altijd blijven veranderen?

Ja,  daar is een energieleverancier vrij in, wanneer u een vast tarief heeft blijven deze tarieven ongewijzigd voor de duur van uw contract, wanneer u een variabel tarief heeft kunnen de energieprijzen veranderen. Wanneer de prijzen stijgen ondervind u dat u een hoger tarief moet betalen, en wanneer de prijzen dalen, kan uw tarief verlaagd worden.

Daarom is het dus verstandig om te beginnen met energie vergelijken en voor uzelf uit te rekenen welke energieleverancier voor u de meest voordelige keuze is. Energievergelijking.nl helpt u daar graag mee, start de energie vergelijker om te weten welke voor u de beste keuze is.

Energieprijs gestegen? Ga op zoek naar een goedkopere energieleverancier

De energieprijzen van energieleveranciers kunnen op 2 datums per jaar worden gewijzigd. Dat is op 1 juli en op 1 januari. Bent u het niet eens met de verhoging van uw energieprijzen? bekijk dan of u elders goedkoper uit bent. Raadpleeg eerst uw energiecontract en bekijk per welke datum uw contract afloopt. Na deze datum mag u weer overstappen naar een andere energieleverancier.

Hoeveel bespaart u op een nieuwe energieleverancier?

Door over te stappen naar een andere energieleverancier bespaart u sowieso geld maar hoeveel dit is hangt natuurlijk af van uw verbruik en wat u momenteel betaalt. Veel consumenten zijn in de veronderstelling dat een dergelijke besparing wel meevalt. Start dan toch maar een vergelijking energie op en laat u verrassen want de besparing kan tot in de honderden euro’s oplopen.

Plaats een reactie