Meer overstappers dan normaal door hogere energiekosten

meer overstappers dan normaal door hogere energiekostenAfgelopen december waren er meer overstappers dan normaal door de hogere energiekosten. Velen ontvingen in de laatste weken van december hun nieuwe voorschotbedrag. Deze is gemiddeld €20 per maand hoger. De energieleveranciers verhogen hun voorschot door de hogere prijzen. Dat leidde ertoe dat heel veel consumenten besloten over te stappen. Zoeken naar de goedkoopste energieleverancier 2019 levert voordeel op.

Voorschotbedrag verhogen of opnieuw energie vergelijken

Energieleveranciers roepen hun klanten op om hun voorschotbedrag te verhogen. Maar men kan natuurlijk ook opnieuw energie vergelijken. En dat is wat de meesten ook doen en al hebben gedaan. De situatieschets die een paar maanden terug positief werd omschreven als meer koopkracht in 2019 gaat niet op. Een bezoekje aan de supermarkt leert ons al dat de boodschappen duurder zijn geworden. Alles wordt duurder dat is een feit.

Energie besparen is wenselijk vooral in deze dure tijd

Het beste is om niet af te wachten of de prijzen zich gaan stabiliseren maar begin zelf met energie besparen. De klimaatkosten komen voor rekening van de consument en daarom zijn de energiekosten hoger. En nog altijd zijn er de slapende consumenten. De consument in kwestie die nog nooit of jaren geleden is overgestapt. Ons advies aan deze groep is dan ook: Vergelijk zoveel mogelijk andere energieleveranciers en stap over. Het voordeel voor deze groep kan enorm veel geld opleveren.

Wordt een frequentie overstapper zo mist u nooit een energiedeal

En ook al stapt u wel frequent over, dan nog valt er geld te besparen met vergelijken. Zoek naar hoge welkomstkortingen. De eenjarige energiecontracten met korting in geld zijn het populairst. Hiermee kan immers het hogere voorschotbedrag verlaagt worden. Ook kunt u uw gasverbruik onder de loep nemen. Is het echt nodig om de verwarming hoog te zetten? Een graadje lager kan prima en u went er snel aan. Als u efficiënter met gas omspringt dan zult u uw gaskosten zien dalen.

Minder gas verbruiken in 2019

Gas is nu eenmaal erg duur. De energieleverancier vraagt hogere tarieven en de overheid heft er ook nog eens flink wat belasting over. Treuzelen onder de douche is er dus ook niet meer bij. Tenminste als u geld wilt overhouden. Douchen en uw verwarming vragen het meest aan gas. Vaak denkt men dat koken op aardgas ook het verbruik flink hoger maakt. Dit is niet zo.

Plaats een reactie