Meetgegevens

Uw meetgegevens worden opgemaakt door uw energieleverancier. U ontvangt ieder jaar een meterstanden kaart waarop u uw verbruik invullen kunt. Aan de hand van die gegevens wordt uw stroom en gasverbruik gemeten. Vervolgens moet u  op basis van die meterstanden een bedrag bijbetalen. Of als u minder verbruikt heeft dan normaal, dan betaalt de energieleverancier u een bedrag terug. Noteer de standen voor u zelf voor als er onduidelijkheden of fouten ontstaan. Blijf altijd op de hoogte van uw meterstanden, meten is weten! 

Slimme meter leest uw meterstanden al op afstand

Met de komst van de slimme meter kunnen uw meetgegevens op afstand afgelezen worden. Dat betekent dat u ze niet meer zelf hoeft door te geven. Toch kan er een fout ontstaan en als u het niet eens bent met de opgevraagde gegevens geef dit dan aan. Houdt in geval van de slimme meter dus ook uw meterstanden in de gaten.

Grootverbruiker energie moet zelf zorgdragen voor meetgegevens

Bent u een grootverbruiker? Dan dient u zelf zorg te dragen voor een fatsoenlijke en betrouwbare meter. U kunt zelf een meetbedrijf kiezen die de meterstanden voor u uitlezen. Uw zakelijke verbruik moet namelijk per kwartier kunnen worden uitgelezen. Bij kleinverbruikers heeft de netbeheerder de meetverantwoordelijkheid en u als grootverbruiker draagt deze verantwoordelijkheid zelf.

 

Plaats een reactie