Meting en profiel

De meting geschiedt één keer per jaar, bij grootverbruikers is dit één keer per maand. Een grootzakelijk verbruiker wordt per kwartier gemeten. Aan de hand van deze meting wordt een profiel toegekend. Een profiel zal altijd worden gebaseerd op een presentabele meting van een globaal gemiddelde. Simpel gezegd: Een energieleverancier meet uw verbruik en aan de hand daarvan wordt uw jaarafrekening gemaakt.

Maakt u gebruik van een energievergelijking?

Naast informatie over meting en profiel vindt u op Energievergelijking.nl ook een onafhankelijke energieprijs vergelijker. Hiermee weet u snel en simpel welke energie aanbieder voor u het meeste voordeel oplevert. Om uw voordeel te berekenen begint u eerst met energie vergelijken om vervolgens de energieprijzen van elke energieleverancier te vergelijken.

De goedkoopste prijzen doorspitten

Voordat de energievergelijking tot stand wordt gebracht, vragen wij om uw verbruik. U kunt deze aan de hand van uw jaarafrekening terugvinden. Met die gegevens kunnen wij accuraat uw vergelijking maken. Daaruit kunt u verder concluderen of u teveel betaald. Waarschijnlijk zal dat ook het geval zijn. Als u de bovenste energieleverancier aanklikt dan ziet u daar de goedkoopste prijzen. Nu kunt u uw keuze maken en eventueel overstappen. Neem daar ruim de tijd voor en onderzoek alles grondig.

Uw meting en profiel is dus afhankelijk van uw situatie en verbruik. Door de juiste gegevens aan te leveren weten wij of u een kleinverbruiker of grootverbruiker bent. De meeste overstappers zijn kleinverbruikers energie en gas.

Vrijblijvend energie vergelijken

De energievergelijking is altijd vrijblijvend. Pas als u klikt op aanvragen dan wordt u doorverwezen naar de pagina van de energieleverancier. U kunt hier uw persoonlijke gegevens invullen. Heeft u alles ingevuld? Dan bent u in het laatste proces van de overstap. Als de aanvraag daadwerkelijk wordt verstuurd is uw overstap een feit. Daarop ontvangt u van de nieuwe aanbieder een bevestigingsmail. Vanaf dit moment heeft veertien dagen de tijd om u te bedenken. Na deze veertien dagen zult u worden overgezet naar de nieuwe energieleverancier.

Plaats een reactie