Als mijn jaarlijkse eindafrekening te hoog of te laag uitvalt, wat gebeurt er dan?

energieprijzen 2015

Wanneer uw jaarlijkse eindafrekening te hoog uitvalt, dan krijgt u een aparte nota waarin het bedrag staat dat u terug en of bijbetalen moet. Wanneer u eindafrekening lager uitvalt, dan krijgt u een brief met het bedrag wat u terug krijgt van uw energieleverancier.Zij maken dit bedrag dan binnen een aantal weken aan u over.

Energieverbruik toegenomen? Betalen

Wanneer uw toekomstige verbruik bekend is aan de hand van uw eindafrekening kunt u het beste uw maandbedrag zelf verhogen of verlagen. Zo bent u de financiële verrassingen aan het eind van het jaar voor. Belangrijk is dat u voor u zelf maandelijks bijhoudt hoeveel uw verbruik is. Zo ziet u sneller of u meer of juist minder verbruikt.

Accepteer geen hogere energierekening maar start een energie vergelijk

Omdat u een vast tarief betaalt voor uw energie en gas aan uw energiebedrijf kan het zo zijn dat aan de hand van uw eindafrekening dat u meer gaat betalen voor het komende jaar. U kunt ook op een andere manier uw energierekening verlagen door simpelweg opnieuw te starten met het vergelijken van uw energie. Dit betekent dat u niet gebonden hoeft te zijn aan de energieprijs die uw huidige energiebedrijf u in rekening brengt. Controleer eerst wel of de voorwaarden in uw energiecontract het toelaten om over te stappen via EnergieVergelijking.nl. Het kan namelijk zo zijn dat u zich heeft laten verleiden tot een energiecontract met een looptijd van 3 jaar of zelfs meer. Is deze situatie van u op toepassing? Dan is de kans groot dat u een overstapboete moet betalen.

Kies 1 jarig energiecontract

Sluit altijd een energiecontract af van maximaal één jaar dat is toch wel de gouden regel. Zo verplicht u zich niet voor een al te lange tijd aan een energiebedrijf. Dus wanneer u één van de huishoudens bent die gewoon een 12 maanden contract heeft afgesloten dan kunt u gewoon een energie vergelijk maken. U hoeft zich namelijk niet neer te leggen bij die te hoge eindafrekening u kunt zelfs nog meer besparen wanneer u overstapt. De besparing van uw energiekosten kan zelfs tot €700 per jaar aantikken. Bent u die consument? Dan heeft u dus nog nooit of in ieder geval erg lang geleden een energie vergelijk gemaakt.

Het goede nieuws is dat u direct kunt overstappen en gelijk honderden euro’s aan vaste lasten kunt besparen hoe fijn is dat?

Plaats een reactie