Milieu Centraal

Milieu Centraal voorziet consumenten informatie over het milieu maar ook over energie in allerlei vormen. Denk hierbij aan energie besparen, of informatie over zonnepanelen, isoleren van uw woning etc. Deze organisatie kan u helpen om duurzame keuzes te maken. Milieu Centraal laat de consument zien hoe zij bewuster met hun energie om kunnen gaan. 

Praktische hulp bij energie besparen

Op hun website kunt u praktische tips en adviezen vinden over uiteenlopende zaken. Zelfs zaken waar u niet 1,2,3 aan zou denken. Wilt u bijvoorbeeld milieubewuster gaan eten? Daar heeft Milieu Centraal adviezen voor maar ook kunt u adviezen vinden over het scheiden van uw afval. Een blog die actueel is geeft informatie over zuinig wassen of er word geschreven over subsidie’s die u kunt aanvragen.

Milieu Centraal is onafhankelijk

Wanneer u dus met vragen zit kunt u bij Milieu Centraal prima terecht, zij bieden u dan ook een onafhankelijk en vooral betrouwbaar advies. De voorlichtingsorganisatie is namelijk niet commercieel ingesteld en heeft nergens een commercieel belang in. U kunt er dus vanuit gaan dat u antwoorden vind op uw vragen. De adviezen komen voort uit wetenschappelijke onderzoeken. Deze data wordt dan ook vastgelegd zodat consumenten deze ten alle tijde kunnen inzien.

Milieu Centraal op social media en app store

De organisatie is te vinden op Twitter, Facebook en op Youtube waar zij regelmatig berichten posten. De website zelf voorziet u van voldoende informatie. Er zijn ook voldoende apps verkrijgbaar zoals de KeurmerkenWijzer met informatie over verschillende keurmerken. Maar ook de app met de groente en fruitkalender die laat zien hoe u milieubewust kunt eten. Ook de Afvalscheidingswijzer laat u zien welk afval u  op welke manier kunt scheiden.

 

 

Plaats een reactie