Miljarden opbrengst voor Offshore windenergie

windpark eneco

Natuur & Milieu stelt dat de opbrengst van offshore windenergie tot 12 miljard euro kan opbrengen wanneer alle baten meegerekend worden. Afgezien van de CO2 uitstoot word het milieu juist ontzien door offshore windenergie.

De grootste winst die behaald word is de schade beperking waarmee het milieu ontlast word. Uit het onderzoek komt ook voort dat er niet alleen gefocust moet worden op het financiƫle plaatje. Offshore windenergie is er in de eerste plaats om duurzaam energie op te wekken en het milieu te ontzien. Vandaar dat er ook gekeken moet worden naar wat CO2 uitstoot aan schade aanricht.

Als we willen weten wat de kosten en de baten zijn van windmolenparken moeten we in de berekeningen alle CO2-gerelateerde kosten meenemen. Dus ook kosten voor lucht en watervervuiling en voor schade-effecten op de gezondheid van mensen zoals voortijdig overlijden en ziekte aldus Wagenaar

In de toekomst zal Offshore windenergie hoge investeringen besparen daarom is het belangrijk om nu te investeren om schade later te voorkomen.

Bron: Telegraaf

Plaats een reactie