Minder gaswinning geen invloed op Nederlandse gasprijzen

boortorengas

Nu Minister Kamp heeft aangegeven dat de gaskraan nog meer dicht word gedraaid is dit goed nieuws voor de omwonenden van het getroffen aardbevingsgebied. De fiscus loopt door deze maatregel ook nog eens 2 mrd euro mis.

Minder gas gebruikt

Door het besluit om minder gas te gaan winnen uit de grond bij Groningen, zou je denken dat dit van invloed zal zijn op de toekomstige gasprijzen. Maar de winter is van invloed op de gasprijzen, dit zorgde de afgelopen maanden voor nogmaals een daling. Er werd de afgelopen jaren minder gas verbruikt door huishoudens allemaal dankzij de relatief warme winters.

Nederland bezit nog altijd meer gas dan omringende landen

Nederland heeft nog altijd voldoende aardgas in de grond zitten dus de gaslevering zal de komende jaren nog gewaarborgd blijven. Alleen exporteerde Nederland minder gas naar het buitenland dankzij het terugschroeven van de gaswinning. De Europese gasmarkt merkte wel dat het nieuws van Minister Kamp zorgde voor een stijging van de buitenlandse gasprijzen, maar dat vind zijn evenwicht uiteindelijk weer.

Gas uit de Noordzee optie

Het kabinet zou er goed aan doen om de plannen te bekijken om gas uit de Noordzee financieel interessanter te maken zo verkleint Nederland haar afhankelijkheid van het buitenlandse aardgas. De Nederlandse energierekening ondervind vooralsnog geen verhogingen dankzij de maatregel.

Vergelijk Nederlandse gasprijzen op EnergieVergelijking.nl en stap vandaag nog over.

Bron:Telegraaf