Moet er iets aan mijn energiemeter veranderen als ik overstap?

oudenergiemeter

Nee er hoeft niets aan uw energiemeter te gebeuren. De energiemeter werkt gewoon door ook al heeft u een andere energieleverancier. Naast de reguliere energiemeter kunt u ook overwegen om te kiezen voor een slimme energie meter.

 

Meterstanden automatisch verstuurd

Met deze meter kan de energieleverancier op afstand uitlezen hoeveel energie u verbruikt. Hierdoor hoeft de energieleverancier u geen post meer te sturen ivm het opvragen van de meterstanden. Dat scheelt geld wat u uiteindelijk weer terug ziet in een lagere energierekening.

Slimme meter gratis voor huishoudens

Uiteindelijk word de slimme meter aan elk Nederlands huishouden gratis aangeboden. De netbeheerders zijn al begonnen met het installeren van de slimme meter. Heeft u nog geen slimme meter? Op onze energiebegrippen pagina kunt u er meer over lezen.

Er veranderd niets aan uw huidige energiemeter bij overstappen

Het overstappen van de ene energieleverancier naar de andere energieleverancier is eigenlijk puur een administratief proces. Daar komt dus geen verandering van energiemeter aan te pas. Geef wel graag de juiste meterstanden door om onjuistheden te voorkomen. Op die manier kan de oude energieleverancier uw eindnota tijdig en juist opmaken.

Plaats een reactie