Nederlands bedrijfsleven betaalt enorme prijzen voor energie

Energie informatie

Het Nederlands bedrijfsleven betaalt veel te veel voor zijn energie. De energieprijzen in de buurlanden liggen een stuk lager dan in Nederland.

Energietarieven enorm gestegen in jaar tijd

De energieprijzen in vergelijking met een jaar terug zijn enorm gestegen. Toen betaalde het bedrijfsleven ongeveer evenveel voor zijn energie als de Duitsers. België en Frankrijk betalen minder voor hun energie dan Nederland maar in Duitsland liggen de prijzen het laagst. Volgens een berekening van het Financieele Dagblad betalen de Nederlandse bedrijven zo’n 500 mln extra aan energie dan de Duitse bedrijven.

Duitse groene stroom zorgt voor goedkope tarieven

Omdat Duitsland een overschot aan duurzame energie heeft, zijn de tarieven daar een stuk lager. Dit zorgt er al voor dat de Nederlandse gascentrales een stuk minder produceren en de centrales niet meer uit kunnen financieel gezien. Het overschot van Duitsland komt gedeeltelijk op de Nederlandse energiemarkt terecht. Maar de Nederlandse bedrijven pakken daar maar een klein gedeelte van mee, omdat het overschot zorgt voor voldoende stroomvoorraad.

 

Plaats een reactie