Nederlandse Energie Maatschappij gaat internet en telefonie verkopen

nlenergiegebouw
Volgens een bericht van Nu.nl gaat energiebedrijf de Nederlandse Energie Maatschappij later dit jaar ook internet producten verkopen. Zij zullen hiervoor gebruik maken van het KPN netwerk en willen ten minste 500.000 van hun eigen klanten een Alles-in-1 pakket gaan aanbieden inclusief internet, televisie en telefonie.

NLE naast energieleverancier ook telecomverkoper

NL Energie levert nu al aan 800.000 klanten energie en de doelstelling is om binnen 5 jaar de telecommarkt te veroveren. Naast de inkomsten van de energielevering wil NL Energie dus ook andere diensten zoals telecom gebruiken om meer inkomsten te genereren. Het energiebedrijf zal één loket openen en een app waar klanten terecht kunnen voor energie en telecom. Daarnaast beloven zij ook dat zij de Alles-in-1 pakketten goedkoper zullen gaan aanbieden dan hun concurrenten.

Extra inkomsten genereren om teruglopende inkomsten energie op te vangen

Doordat de energiemarkt steeds meer te lijden heeft onder de lage energieprijzen en het teruglopen van het energieverbruik vind NL Energie het verstandiger om dus ook de telecommarkt te gaan betreden. De prijzen van de Alles-in-1 pakketten kunnen dan wel goedkoper aan de man worden gebracht, maar qua snelheden kunnen zij niet concurreren. Dit heeft te maken met het feit dat zij geen gebruikmaken van een eigen netwerk.

In de toekomst misschien mobiele telefonie voor NL energie

Het energiebedrijf zal een standaard wifi versterker bij het Alles-in-1 pakket bieden wat de mogelijkheid biedt om draadloos thuis te kunnen internetten. Het is nog niet bekend wanneer NL Energie zal gaan starten met de verkoop van de Alles-in-1 pakketten. Wel zal NL Energie vanaf juni een testfase gaan starten waarvoor de bestaande klanten zullen worden benaderd. In de toekomst kunnen ook niet klanten terecht voor de telecomdiensten bij het energiebedrijf.

Het zal dus eerst vooral gaan om telecomproducten voor thuisgebruik, dus ze zullen nog geen mobiele diensten gaan aanbieden maar dit word niet uitgesloten.

Plaats een reactie